Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Palestinerne stiger på FNs levekårsindeks

De palestinske områdene på Vestbredden og Gaza-stripen går kraftig fram på FNs Human Development Index (HDI).

en oppdatert versjon av 2010-rangeringen ligger palestinerne på 97. plass, like foran Bolivia, Paraguay og Filippinene. I 2009 lå palestinerne på 110. plass.

Palestinerne ligger foran flere arabiske naboland og store muslimske land. Egypt kommer for eksempel på 104. plass, Indonesia på 111. plass, Syria på 114. plass, Marokko på 117. plass og Pakistan på 128 plass.

Til tross for alt palestinerne anklager Israel for, med rette og urette, scoret de mellom 4 og 31 prosent bedre enn gjennomsnittet av arabiske land på alle hoved-tall når det gjaldt levelengde og utdanning i 2007.

172 land og landområder er med på den siste oppdaterte 2010-rangeringen. I tillegg er det listet opp drøyt 20 land som enda ikke har levert tall til å komme inn på rangeringen. De fleste av disse vil sannsynligvis komme under de palestinske områdene på listen.

Levekårene til folk i nesten hundre land omkring i verden er altså verre eller mye verre enn levekårene til palestinerne.

Da den første 2010-rangeringen for HDI ble offentliggjort i november, var ikke de palestinske områdene tatt med på oversikten, fordi det manglet data-tall som kunne gi dem riktig plassering på listen. Israel ligger på 15. plass.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart