Storbritannia støtter ikke «Palestina» i FN

- I likhet med Frankrike, og i konsultasjon med vår europeiske partnere, kommer Storbritannia til å avstå dersom det blir avstemning om å gi fullt palestinsk medlemskap i FN, varslet Storbritannias utenriksminister William Hague onsdag.

– Vi reserverer retten til å anerkjenne en palestinsk stat bilateralt på et tidspunkt som vi selv velger og når det best kan bidra til fred, la Hague til. Palestinerne trenger 9 av 15 stemmer for å få godkjent søknad om fullt medlemskap i FN. Skulle palestinerne ha nådd dette stemmetallet, ville det likevel hatt liten effekt, fordi USA har varslet veto. – Det er klart nå, på grunn av amerikanernes mottiltak og store innblanding, at vi ikke kommer til å få disse ni stemmene, sier PAs utenriksminister Riad Malki.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart