Nicolas Sarkozy hevder han har et godt forhold til Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: MENEF, flickr.com.

– Mine uttalelser ble tatt ut av sin sammenheng

Frankrikes president Nicolas Sarkozy mener hans sterke uttalelser om Benjamin Netanyahu ble tatt ut av kontekst.

7. november i år hadde nettopp Frankrikes president Nicolas Sarkozy og USAs president Barack Obama fullført en pressekonferanse. Mikrofonene de hadde på seg hadde de glemt å slå av, da de to verdenslederne begynte å snakke om PAs medlemskap i UNESCO i fortrolighet.

Samtalen begynte med at Obama kritiserte Sarkozy, fordi han ikke hadde advart ham om at Frankrike kom til å stemme for et palestinsk medlemskap i UNESCO. Samtalen dreide deretter over til å handle om Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Franskmannen sa blant annet at han ikke kunne «takle» Netanyahu og at han var en «løgner».

«Sterkt forhold»
To og en halv uke senere forsøkte presidenten å redde sitt eget skinn, da han deltok på et møte med de jødiske lederne i Frankrike onsdag, opplyser Yedioth Aharonoth.

En av deltakerne skal ha sagt at Sarkozy hevdet hans forhold til Netanyahu og familien hans var «sterkt» og at han var blitt sitert ut av kontekst. Men om hans forklaring noen gang vil nå offentlighetens lys er imidlertid uvisst. Han skal nemlig ha bedt deltakerne om å ikke dele den med pressen.

– Presidenten bekreftet sitt vennskap og sin støtte til staten Israel helt fra begynnelsen i samtalen vår. Han ønsket å minne oss på at han gjennom hele sin politiske karriere har hatt en fast tilknytning til Israel, forklarer møtedeltaker Francis Kalifat.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart