Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Mine uttalelser ble tatt ut av sin sammenheng

Nicolas Sarkozy hevder han har et godt forhold til Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: MENEF, flickr.com.
Frankrikes president Nicolas Sarkozy mener hans sterke uttalelser om Benjamin Netanyahu ble tatt ut av kontekst.

7. november i år hadde nettopp Frankrikes president Nicolas Sarkozy og USAs president Barack Obama fullført en pressekonferanse. Mikrofonene de hadde på seg hadde de glemt å slå av, da de to verdenslederne begynte å snakke om PAs medlemskap i UNESCO i fortrolighet.

Samtalen begynte med at Obama kritiserte Sarkozy, fordi han ikke hadde advart ham om at Frankrike kom til å stemme for et palestinsk medlemskap i UNESCO. Samtalen dreide deretter over til å handle om Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Franskmannen sa blant annet at han ikke kunne «takle» Netanyahu og at han var en «løgner».

«Sterkt forhold»
To og en halv uke senere forsøkte presidenten å redde sitt eget skinn, da han deltok på et møte med de jødiske lederne i Frankrike onsdag, opplyser Yedioth Aharonoth.

En av deltakerne skal ha sagt at Sarkozy hevdet hans forhold til Netanyahu og familien hans var «sterkt» og at han var blitt sitert ut av kontekst. Men om hans forklaring noen gang vil nå offentlighetens lys er imidlertid uvisst. Han skal nemlig ha bedt deltakerne om å ikke dele den med pressen.

– Presidenten bekreftet sitt vennskap og sin støtte til staten Israel helt fra begynnelsen i samtalen vår. Han ønsket å minne oss på at han gjennom hele sin politiske karriere har hatt en fast tilknytning til Israel, forklarer møtedeltaker Francis Kalifat.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart