Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel kan fortsette pengeoverføring

To av de mest profilerte tilhengerne av å utbetale PAs skattepenger er statsminister Benjamin Netanyahu (f.v.) og forsvarsminister Ehud Barak. Foto: IDF
Netanyahu og Lieberman sloss fortsatt seg imellom, for og imot videre pengeoverføringer til PA. Men Israel Beiteinu vil forbli i regjering.

I et møte med Knessets utenriks- og forsvarskomité mandag, kunne statsminister Benjamin Netanyahu avsløre at regjeringen på ny vurderer å overføre skattepengene de samler inn på vegne av PA.

Fram til nå har det vært et mindretall i regjeringen som har støttet Netanyahus argumenter for å utbetale skatteinntektene, mens flertallet i regjeringsledelsen har vært imot.

«Diplomatisk ro»
Ifølge Netanyahu har det oppstått en «diplomatisk ro» på palestinsk side, rapporterer Jerusalem Post. PA har stanset sine ensidige tiltak, på bakgrunn av at israelerne har stengt igjen pengesekken. Statsministeren mener det nå er på tide å utbetale pengene igjen.

– I Sikkerhetsrådet trengte vi ikke engang amerikanernes veto, sa han til Knesset-komiteen.

Netanyahu tror palestinerne nå forstår at det ikke er i deres interesse å fortsette ensidige tiltak i FN-systemet. Statsministeren har vært under internasjonalt press til å  gjenåpne pengekranen til PA.

På månedsbasis
Blant de sterkeste motstanderne mot nye pengeoverføringer er utenriksminister Avigdor Lieberman.

– Jeg ønsker at vårt standpunkt skal være klart: Jeg hører mange frastøtende påstander om at «det er deres penger», og «på hvilket grunnlag holder vi fast på palestinernes penger». Det er som om de [palestinerne] får lov til å drepe eller forkynne drap mot jøder med sine egne penger, sa han under et møte med partiets Knesset-representanter.

Men Lieberman har likevel moderert seg, han truer ikke lenger med å trekke Israel Beiteinu fra regjeringen dersom han taper i  denne saken.

Regjeringskilder sier til Yedioth Aharonoth at ordningen vil bli revurdert hver måned dersom regjeringen skulle bestemme seg for å betale ut pengene til PA.

Israel har stanset utbetalingene etter at PA oppnådde fullt medlemskap i UNESCO. Siden har landet nektet å utbetale midlene, også fordi Fatah ønsker å danne samarbeidsregjering med terrorgruppen Hamas.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart