Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Israel har aldri hatt rett til å eksistere

Illustrasjonsfoto: Det israelske flagget. Foto: Ishai Parasol, flickr.com.
Fatah anerkjenner at Israel eksisterer, men aksepterer ikke landets rett til å eksistere, sier PA-ambassadør.

Dersom Israel tror at det bare er Hamas som ikke liker dem, så tar de feil. Det sier PAs ambassadør i India, Adli Sadeq. I en artikkel i en palestinsk avis understreker han at verken de palestinske selvstyremyndighetene (PA) eller det dominerende politiske partiet Fatah anerkjenner Israels rett til å eksistere, skriver Palestinian Media Watch (PMW).

– De gjør en kollektiv feil, eller de har en misoppfatning som alle lurer seg selv med, når de antar at Fatah aksepterer dem og anerkjenner statens eksistensrett, og at Hamas alene hater dem og ikke anerkjenner denne statens rett til å eksistere. De ignorerer det faktum at denne staten, basert på et fabrikkert sionistisk prosjekt, aldri har hatt et snev av rett til å eksistere, skriver Sadeq.

Israels forhandlingskrav «morsomme»
– Fiendens (Israels) krav er rare og morsomme krav. Unike i krigshistorien. De er ikke fornøyde med at palestinerne anerkjenner at deres stat er oppe og går, men de ønsker en anerkjennelse av Israels evige rett til å eksistere, legger han til.

Sadeq forklarer også at grunnen til at Hamas og Fatah ikke fører krig mot Israel på det nåværende tidspunkt, er av rent taktiske årsaker.

– Hamas, Fatah og de andre fører ikke krig mot Israel akkurat nå av årsaker som har med maktbalanse å gjøre. Det finnes ikke to palestinere som er uenige i at Israel eksisterer. Og en anerkjennelse av det er jo å anerkjenne det åpenbare. Men en anerkjennelse av landets rett til å eksistere er noe annet, helt forskjellig fra anerkjennelsen av deres faktiske eksistens, skriver Sadeq.

PLO/PA ønsker ingen fred
Ambassadøren indikerer det Suha Arafat allerede har bekreftet, at PLO var en helt sentral del av den forrige intifadaen. Hun har innrømmet det israelerne har visst i mange år allerede, at det var hennes mann Yasser Arafat som planla det voldelige opprøret.

PA fortsetter også sin demonisering av Israel og hyllest av terrorister og terrorkrigen mot landet, samtidig som de utad forsøker å framstå med diplomatisk velvilje. Lite tyder på at de mener alvor med de mer kompromissvillige utsagnene de kommer med overfor vestlig presse.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart