Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Det palestinske flagget speiler seg i solbrillene til en pro-palestinsk aktivist i Italia. (Illustrasjonsfoto: Marco Bernardini, flickr.com)
Det palestinske flagget speiler seg i solbrillene til en pro-palestinsk aktivist i Italia. (Illustrasjonsfoto: Marco Bernardini, flickr.com)

Fatah erklærer «krig» mot normalisering med Israel

Fatah-bevegelsen til PA-president Mahmoud Abbas har erklært krig på alle uformelle møter mellom israelere og palestinere.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

– Vi vil prøve å forhindre alle møter mellom palestinere og israelere, selv om det blir holdt i Tel Aviv eller Vest-Jerusalem. I Fatah har vi offisielt bestemt å forby slike samlinger, sier Hatem Abdel Kader, en sentral tjenestemann i Fatah.

Erklæringen kommer etter en serie møter mellom israelske og palestinske fredsaktivister og akademikere. Målet med møtene var fred og «normalisering» mellom de to partene, skriver journalist Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post.

 

Stanset møter

En gruppe som kaller seg Israelsk-palestinsk føderasjon planla å holde en konferanse i Jerusalem og Betlehem i forrige uke. Arrangørene planla å avholde en votering på møtet til et felles parlament, som skulle presentere seg som en «tredje regjering» for de to folkene.

Men dette likte Fatah-ledelsen dårlig. Aktivister stormet Ambassador Hotel i Sheikh Jarrah-bydelen og tvang de israelske arrangørene og hotell-ledelsen til å avlyse arrangementet.

Neste dag ble også et lignende møte i Betlehem avlyst, på grunn av demonstranter som protesterte mot «normalisering». Sari Nusseibeh, president for Al Quds universitetet, skulle tale under møtet, men ble truet av aktivister fra Fatah og andre grupper.

Abdel Kader kritiserer Nusseibeh fordi han var villig til å møte israelske akademikere, politikere og aktivister «i strid med instruksene fra det palestinske lederskapet».

– Dersom alle møtene som det palestinske lederskap har hatt med amerikanerne, europeerne og representanter for kvartetten ikke har ført til noe, hvordan kan da disse uformelle møtene gi noe resultat, sier Abdel Kader.

Den arabisk-språklige London-avisen Al Quds Al Arabi forklarer hvorfor disse dialogmøtene møter motstand: Fatah-lederne frykter den israelske regjering vil bruke slike møter som et eksempel på dialog mellom partene, og påpeke at hovedproblemet er PA-ledelsen, som avviser å vende tilbake til forhandlinger.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart