Det palestinske flagget speiler seg i solbrillene til en pro-palestinsk aktivist i Italia. (Illustrasjonsfoto: Marco Bernardini, flickr.com)
Det palestinske flagget speiler seg i solbrillene til en pro-palestinsk aktivist i Italia. (Illustrasjonsfoto: Marco Bernardini, flickr.com)

Fatah erklærer «krig» mot normalisering med Israel

Fatah-bevegelsen til PA-president Mahmoud Abbas har erklært krig på alle uformelle møter mellom israelere og palestinere.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

– Vi vil prøve å forhindre alle møter mellom palestinere og israelere, selv om det blir holdt i Tel Aviv eller Vest-Jerusalem. I Fatah har vi offisielt bestemt å forby slike samlinger, sier Hatem Abdel Kader, en sentral tjenestemann i Fatah.

Erklæringen kommer etter en serie møter mellom israelske og palestinske fredsaktivister og akademikere. Målet med møtene var fred og «normalisering» mellom de to partene, skriver journalist Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post.

 

Stanset møter

En gruppe som kaller seg Israelsk-palestinsk føderasjon planla å holde en konferanse i Jerusalem og Betlehem i forrige uke. Arrangørene planla å avholde en votering på møtet til et felles parlament, som skulle presentere seg som en «tredje regjering» for de to folkene.

Men dette likte Fatah-ledelsen dårlig. Aktivister stormet Ambassador Hotel i Sheikh Jarrah-bydelen og tvang de israelske arrangørene og hotell-ledelsen til å avlyse arrangementet.

Neste dag ble også et lignende møte i Betlehem avlyst, på grunn av demonstranter som protesterte mot «normalisering». Sari Nusseibeh, president for Al Quds universitetet, skulle tale under møtet, men ble truet av aktivister fra Fatah og andre grupper.

Abdel Kader kritiserer Nusseibeh fordi han var villig til å møte israelske akademikere, politikere og aktivister «i strid med instruksene fra det palestinske lederskapet».

– Dersom alle møtene som det palestinske lederskap har hatt med amerikanerne, europeerne og representanter for kvartetten ikke har ført til noe, hvordan kan da disse uformelle møtene gi noe resultat, sier Abdel Kader.

Den arabisk-språklige London-avisen Al Quds Al Arabi forklarer hvorfor disse dialogmøtene møter motstand: Fatah-lederne frykter den israelske regjering vil bruke slike møter som et eksempel på dialog mellom partene, og påpeke at hovedproblemet er PA-ledelsen, som avviser å vende tilbake til forhandlinger.

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart