Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fatah erklærer «krig» mot normalisering med Israel

Det palestinske flagget speiler seg i solbrillene til en pro-palestinsk aktivist i Italia. (Illustrasjonsfoto: Marco Bernardini, flickr.com)
Det palestinske flagget speiler seg i solbrillene til en pro-palestinsk aktivist i Italia. (Illustrasjonsfoto: Marco Bernardini, flickr.com)
Fatah-bevegelsen til PA-president Mahmoud Abbas har erklært krig på alle uformelle møter mellom israelere og palestinere.

– Vi vil prøve å forhindre alle møter mellom palestinere og israelere, selv om det blir holdt i Tel Aviv eller Vest-Jerusalem. I Fatah har vi offisielt bestemt å forby slike samlinger, sier Hatem Abdel Kader, en sentral tjenestemann i Fatah.

Erklæringen kommer etter en serie møter mellom israelske og palestinske fredsaktivister og akademikere. Målet med møtene var fred og «normalisering» mellom de to partene, skriver journalist Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post.

 

Stanset møter

En gruppe som kaller seg Israelsk-palestinsk føderasjon planla å holde en konferanse i Jerusalem og Betlehem i forrige uke. Arrangørene planla å avholde en votering på møtet til et felles parlament, som skulle presentere seg som en «tredje regjering» for de to folkene.

Men dette likte Fatah-ledelsen dårlig. Aktivister stormet Ambassador Hotel i Sheikh Jarrah-bydelen og tvang de israelske arrangørene og hotell-ledelsen til å avlyse arrangementet.

Neste dag ble også et lignende møte i Betlehem avlyst, på grunn av demonstranter som protesterte mot «normalisering». Sari Nusseibeh, president for Al Quds universitetet, skulle tale under møtet, men ble truet av aktivister fra Fatah og andre grupper.

Abdel Kader kritiserer Nusseibeh fordi han var villig til å møte israelske akademikere, politikere og aktivister «i strid med instruksene fra det palestinske lederskapet».

– Dersom alle møtene som det palestinske lederskap har hatt med amerikanerne, europeerne og representanter for kvartetten ikke har ført til noe, hvordan kan da disse uformelle møtene gi noe resultat, sier Abdel Kader.

Den arabisk-språklige London-avisen Al Quds Al Arabi forklarer hvorfor disse dialogmøtene møter motstand: Fatah-lederne frykter den israelske regjering vil bruke slike møter som et eksempel på dialog mellom partene, og påpeke at hovedproblemet er PA-ledelsen, som avviser å vende tilbake til forhandlinger.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart