Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Fogel-familiens morder glorifisert på PA TV

PA TVs ukentlige tv-serie om palestinske fanger i israelske fengsler glorifiserte i forrige uke en av terroristene som drepte fem medlemmer av Fogel-familien i deres hjem i Itamar i mars 2011.

Det er Palestinian Media Watch som nok en gang har trukket fram et skrekkeksempel fra den offentlige kringkastingen til de palestinske selvstyremyndighetene. I programmet blir Fogel-familiens drapsmann omtalt som en helt og en legende.

I august 2011 ble Hakim Awad dømt til fem ganger livstid i fengsel for mordene på fem familiemedlemmer, forteller Yedioth Aharonoth. Hakims fetter, Amjad, ble også dømt til fem ganger livstid og ytterligere syv år i fengsel for å ha deltatt i massakren.

 

Hyllet på TV

Den offisielle tv-kanalen til palestinske selvstyremyndigheter har et ukentlig tv-program viet til palestinske fanger i israelske fengsel. Vanligvis blir det ikke nevnt hva de innsatte er dømt for, men i forrige ukes episode ble det klart at episoden hyllet ingen andre enn Hakim Awad. Terroristen tok seg inn i Fogel-familiens hjem i Itamar, og drepte Ehud og Ruth Vogel og tre av deres småbarn med kniv.

 

Moren fortalte hva Awad er dømt for

Gjennom en telefonsamtale med Awads mor og tante, ble det gjort kjent hvilken fange det var snakk om. Kvinnene ble introdusert før de snakket med programlederen, og det stod også hvilken innsatt det var snakk om på bunnen av tv-skjermen. Det var moren som fortalte hva Awad er dømt for.

Da Awads mor ble intervjuet, klaget hun om at hun ikke kan besøke sin sønn i fengsel. Hun ble så oppfordret til å komme med en beskjed til ham av programlederen. Hun sa:

– Mine hilsener til kjære Hakim, min øyenstein, fra landsbyen Awarta, 17 år gammel, som utførte operasjonen i Itamar, dømt til fem ganger livstid og ytterligere fem år i fengsel.

 

Awad beskrevet som helt og legende

Awads tante sa så til programlederen:

– Jeg er søsteren til Hassan Awad og Salah Awsa. [Jeg er] Um Habib, fra landsbyen Awarta. Mine varme hilsninger til alle de store heroiske fengslede, til min bror Hassan Awad, lederen av landsbyrådet, til min bror Salah Awad, the heroiske fengslede journalisten, til min heroiske, resolutte fengslede, løven, Yazid Awad, min nevø, og til min nevø, Hakim Awad, helten, legenden.

Programlederen svarte med å si:

– Vi [PA TV] kommer også med hilsninger til dem.

Programmet ble sendt to ganger på en uke, 19. og 21. januar.

Se innslaget fra PA TV:

Palestinian Media Watch har også publisert et annet klipp fra PA TV denne uken. På tv-innslaget kan man se Fatah-ledere som klapper for barn som synger om blodig kamp:

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart