Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Påpekte skader som motstandskampen påfører palestinere, ble banket opp

Mahmoud Abu Rahma og utdrag fra hans artikkel.
Mahmoud Abu Rahma og utdrag fra hans artikkel.
Han skrev en kronikk om situasjonen for menneskerettigheter under palestinsk styre. Deretter ble Mahmoud Abu Rahma fra Gaza-stripen fritt vilt, og alvorlig såret i det siste voldelige overfallet.

Abu Rahma jobber som direktør for internasjonale relasjoner ved Al Mezan-senteret for menneskerettigheter. Helt i slutten av desember 2011 publiserte Mahmoud Abu Rahma kronikken Avstanden mellom motstandskamp og styresett (les The Gap between Resistance and Governance, publisert av det palestinske nyhetsbyrået Ma’an 5. januar 2012). Her kritiserer han blant annet militante palestinske grupper for å bruke «menneskeskjold». skriver Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post.

 

Tortur og mishandling i palestinske fengsel

– Hver dag ser vi dusinvis av arrestasjoner og innkallinger [til forhør] av borgere, ikke for ulovlige handlinger de har gjort, men for det meste på grunn av hvem de er og hva de tenker eller bare på grunn av deres politiske tilhørighet, skriver Abu Rahma.

Han forteller at det er hundrevis av tilfeller av tortur og mishandling i palestinske fengsel. Abu Rahma oppfordret folk til å se sannheten i øynene. Ethvert folk har plikt til å kritisere de som leder dem, sier han.

– Vi må se i speilet før vi kan se oss selv tydelig, konstaterer Abu Rahma.

 

Tar ikke hensyn til sivile

Men det som nok gjorde de som ønsker å skade ham mest sinte, var at Abu Rahma påpekte at mange uskyldige sivile liv har gått tapt på grunn av «motstandsangrep» mot Israel.

– Hvem kommer til å beskytte folket fra de urettmessige handlingene til motstand[sbevegelsen] og myndighetene? spør Abu Rahma. Han hevder for eksempel at et stort antall sivile palestinere – inkludert barn og en mann som mistet et øye – er blitt såret av skudd fra treningsstedene som tilhører de militante gruppene på Gaza-stripen.

 

Angrepet to ganger i løpet av to uker

Svaret på Abu Rahmas modige ord kom øyeblikkelig. Han sier han mottok en rekke trusler via e-post og telefon. Tre dager etter at det han skrev ble publisert, kom tre maskerte menn til bygningen han bor i og banket ham opp. Han kom fra det uskadet. I midten av januar ble han angrepet igjen. Rett før midnatt 13. januar, var han på vei hjem fra kontoret da han igjen ble angrepet av tre menn. Han ble stukket med kniv flere ganger i ryggen, beinet og skulderen og ble alvorlig såret.

 

Hamas: Du kan mene det du vil – så lenge det er det samme som oss

Det Hamas-kontrollerte informasjonsdepartementet i Gaza sier en etterforskning pågår for å finne ut av hvem som stod bak angrepene mot Abu Rahma. De kaller angrepene et brudd på menneskerettighetene, forteller film-dokumentarskaper Pam Bailey. De sier også at Gaza-myndighetene aksepterer enhver politisk mening, hvis den er overensstemmende med «nasjonalt ansvar». Organisasjoner som Human Rights Watch sier derimot at myndighetene både på Gaza-stripen og på Vestbredden er med på å trakassere og misbruke palestinske kritikere, skriver CNN-journalist Kevin Flower. Også han forteller historien om angrepene på Abu Rahma.

 

Menneskerettighetsorganisasjoner er bekymret

– At Hamas unnlater å beskytte Abu Rahma, som har vært en ledende stemme for menneskerettigheter i Gaza, sender et skremmende budskap til andre menneskerettighetsforkjempere, sier Sarah Leah Witson, direktør for Midtøsten i Human Rights Watch, til CNN.

Også menneskerettighetsorganisasjoner som Palestinian Center for Human Rights og Front Line Defenders er meget bekymret. Front Line Defenders skriver på sin nettside at de tror Abu Rahma ble angrepet på grunn av sine meninger og sitt arbeid for menneskerettigheter.

– Front Line Defenders er seriøst bekymret for ham, skriver organisasjonen.

 

Gjør andre redd for å fortelle sannheten

Fordi det internasjonale samfunnet og media unnlater å sette fokus på det som skjer med palestinere som Abu Rahma, fortsetter Hamas og PA bare med å opptre på denne måten, skriver Khaled Abu Toameh i Stonegate. Når verden vender det blinde øyet til, kan man ikke vente at andre palestinere står frem og forteller sannheten om det som skjer, konstaterer Abu Toameh.

Mahmoud Abu Rahma sier at hverken han eller hans ansatte vil stoppe å fortelle sannheten, skriver Pam Bailey.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart