Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

30. mars arrangerer blant annet Hizbollah og Islamsk Jihad den "ikke-voldelige" demonstrasjonsmarkeringen "Global marsj til Jerusalem", støttet av Iran. (Illustrasjon: Zoriah, flickr.com)
Hizbollah og andre iransk-støttede sjiamilitser operer i Syria. (Illustrasjon: Zoriah, flickr.com)

– Iranske utsendinger opererer på Gaza

Iran ser ut til å presse terrorgruppene på Gaza-stripen til å fortsette motstandskampen mot Israel. Iran er også involvert i "marsj mot Jerusalem" som planlegges 30. mars.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En høyt plassert kilde i den israelske regjeringen sier til Ha’aretz at det er Iran som har presset terrorgruppen Islamsk Jihad på Gaza-stripen til å fortsette rakettangrepene mot Israel, på tross av at det nå er inngått våpenhvile.

Kilden hevder iransk militært personell har infiltrert Gaza-stripen, via Sudan og Egypt. Noen av rampene terroristene bruker for å avfyre raketter mot Israel, skal ha blitt bygget under oppsyn fra Iran.

Egypt skal ha lovet å trappe opp kampen mot terroren på Sinai-halvøyen, som den siste tiden har blitt et «passende sted» å drive aktivitet for ulike terrorgrupper, sier han. Men ifølge kilden er det lenge siden landet har trappet opp sin innsats i området.

 

Hamas vil ha hjelp fra Tyrkia
Det er for tiden en svært anstrengt situasjon mellom Hamas og Iran, etter at Teheran besluttet sist sommer at de ikke lenger vil finansiere terrorgruppens aktivitet. Sanksjonen kom etter at Hamas-ledelsen nektet å uttrykke sin støtte til Bashar Assads voldsbruk mot opposisjonen i Syria, en annen alliert av Iran. Den israelske regjeringskilden forklarer at et besøk som Hamas-statsminister Ismail Haniyeh nylig avla til Iran, heller ikke har løsnet opp i spenningene.

På grunn av at Hamas ikke lenger har råd til å utbetale lønninger og er i ferd med å miste grepet på Gaza-stripen, prøver de nå å samle inn penger fra ulike arabiske land og Tyrkia.

 

Global marsj til Jerusalem
30. mars har PA, Jordan og Libanon bestemt seg for å arrangere en massemarsj mot Israels grenser i en aksjon de kaller «En global marsj til Jerusalem». 700 institusjoner i 64 land skal stille seg bak initiativet. Demonstrasjoner vil finne sted utenfor Israels ambassader i en rekke land.

Målet for marsjdeltakerne er å nå Jerusalem, «eller så nær vi kan komme». «Demonstrasjonene vil ikke bli voldelige», lover en av organisatorene, Said Yakin. Likevel deltar både Hizbollah og Islamsk Jihad i planleggingen.

Søndag møtte Irans president Mahmoud Ahmadinejad personlig flere som skal delta i marsjen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart