Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hver andre palestiner støtter terrorangrep

Illustrasjon: flickr.com
Illustrasjon: flickr.com
47,5 prosent av palestinerne støtter terrorangrep på sivile israelere, viser en ny palestinsk undersøkelse.

3. april publiserte Palestinian Center for Policy and Survey Research en meningsmåling gjennomført på Vestbredden og Gaza-stripen. Den viser at 47,5 prosent av den palestinske befolkningen støtter terrorangrep mot sivile i Israel, mens 50,4 prosent er imot.

På tross av at hver andre palestiner støtter terrorangrep er det likevel ikke helt svart. 62,5 prosent av den palestinske befolkningen støtter nemlig fredsprosessen, ifølge undersøkelsen.

Mange tror det er utbredt korrupsjon
Blant de 1.270 spurte personene svarer 44,7 prosent at forholdene på Gaza-stripen er dårlige, mens 25,2 prosent svarer at de er «veldig dårlige». Om forholdene på Vestbredden mener 30,8 prosent at de er gode eller veldig gode, 31,5 prosent at det er midt på treet, mens 36 prosent mener de er dårlige eller veldig dårlige.

På spørsmål om det er korrupsjon i PA, svarer hele 72,9 prosent ja og kun 17,7 prosent nei. 61,6 prosent svarer ja angående Hamas-regjeringen på Gaza-stripen. Samtidig mener 43,1 at det «til en viss grad» er pressefrihet på Vestbredden, mens 30,6 prosent mener det ikke er det. Tallene for Gaza-stripen viser at hele 40,4 prosent mener det ikke er pressefrihet her, mens 33,8 prosent mener i «en viss grad».

Særlig mange mener de ikke er frie til å kritisere sin regjering på Gaza eller Vestbredden. 67,5 prosent mener Gazas innbyggere ikke kan ytre sin mening om styresmaktene, mens 66 prosent mener situasjonen er den samme for dem som bor på Vestbredden.

Abbas mer populær enn Haniyeh
Når det gjelder synet på hvor godt Hamas-regjeringen har klart seg på Gaza-stripen, svarer 36,3 at de mener den har gjort en god jobb. 34 prosent mener PA har klart seg bra. Undersøkelsen viser også at dersom det var presidentvalg i dag ville 53,6 prosent stemt på PA-president Mahmoud Abbas, mens 41,5 prosent ville stemt på Hamas’ presidentkandidat Ismael Haniyeh.

De spurte viser seg også å være mer opptatt av at PA skal jobbe med den høye arbeidsledigheten og fattigdommen (28,1 prosent), enn å kjempe mot okkupasjon og bosetninger (25 prosent).


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart