Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

PA avviser Netanyahu-invitasjon til direkte forhandlinger

PA-president Mahmoud Abbas krever fortsatt at Israel stanser all byggeaktivitet i bosetningene før han vil sette seg ved forhandlingsbordet. (Foto: Pressekontoret til den britiske regjeringen)
PA-president Mahmoud Abbas krever fortsatt at Israel stanser all byggeaktivitet i bosetningene før han vil sette seg ved forhandlingsbordet. (Foto: Pressekontoret til den britiske regjeringen)
Palestinerne avviser statsminister Benjamin Netanyahus invitasjon til å gjenoppta fredssamtalene uten forhåndskrav. PA insisterer fortsatt på at Israel først må innføre full byggestans i bosetningene.

Netanyahu forslo onsdag gjenopptagelse av de direkte fredssamtalene med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, uten noen forhåndskrav. Oppfordringen kom etter at internasjonale meklere ba om konstruktive tiltak. Forhandlingene brøt sammen sent i 2010 og har ikke blitt gjenopptatt siden.

Abbas’ talsmann, Nabil Abu Rdeneh, sa ifølge Times of Israel torsdag at Abbas kun er klar for samtaler hvis Israel stopper bygging av bosetninger og aksepterer 1967-grensene som grunnlag for forhandlingene. Ellers er enhver forhandling å kaste bort tid.

Midtøsten-kvartetten oppfordrer til konstruktive tiltak
Kvartetten appelerte onsdag til Israel og palestinerne om å komme med tiltak for å bedre forhandlingsatmosfæren. Onsdag møttes FNs generalsekretær Ban Ki-moon, USAs utenriksministerHillary Rodham Clinton, den russiske utenriksministeren Sergey Lavrov and EUs utenriksleder Catherine Ashton. De ba det internasjonal samfunnet om å hjelpe palestinerne med sine budsjettbehov.

I en pressemelding uttrykte de bekymring for den “økende skjørheten” hos PA, som trenger over 6 milliarder kroner i økonomisk hjelp. De ba de to partene om å samarbeide for å bedre situasjonen til de palestinske myndighetene og utvide de økonomiske mulighetene for palestinerne.

Kvartetten anmoder til direkte samtaler
Israels ønsket velkommen Kvartettens anmodning om direkte samtaler mellom Israel og palestinerne uten forhåndskrav, meddelte statsministerens kontor i en pressemelding på onsdag. Netanyahu skal etter planen møte den palestinske statsministeren, Salam Fayyad, på tirsdag. Netanyahu sier han kommer til å foreslå å oppgradere nivået på samtalene til direkte samtaler mellom partene, for å kunne snakke direkte med Abbas.

Kvartetten ba begge parter om å avstå fra handlinger som undergrave tillit og fredsmuligheter. De oppfordret dem til å “fokusere på konstruktive tiltak som kan styrke og bedre klimaet for en gjenopptagelse av direkte forhandlinger.»

Kvartetten fordømte rakettangrep på Israel fra Hamas-kontrollerte Gaza. Gruppen uttrykte også “bekymring om ensidige og provokative handlinger av begge parter, inkludert fortsatt bosetningsaktivitet, som ikke kan hjelpe utfallet av forhandlingene – den eneste riktige og varige løsningen på konflikten.”


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart