Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

- Israel og de palestinske myndighetene er forpliktet på fred, heter det i pressemeldingen etter møtet fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor. (Foto: GPO)
- Israel og de palestinske myndighetene er forpliktet på fred, heter det i pressemeldingen etter møtet fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor. (Foto: GPO)

Netanyahu møtte Erekat i Jerusalem

Statsminister Benjamin Netanyahu mottok et brev fra den palestinske delegasjonen, som han er ventet å svare på innen to uker.

Onsdag møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu en palestinsk delegasjon ledet av PAs sjefsforhandler Saeb Erekat på sitt kontor i Jerusalem.

Partene diskuterte hvordan en kan få fart igjen på fredsprosessen, mens Erekat gav Netanyahu et brev som lister opp kravene Israel må oppfylle for at PA skal møte til forhandlingsbordet. Israel på sin side ønsker forhandlinger uten forhåndskrav.

En kilde av Yedioth Aharonoth som kjenner til brevets innhold, sier at det var ingenting nytt eller overraskende å spore i brevet. Som før krever palestinerne blant annet at Israel stanser all byggeaktivitet i bosetningene og Øst-Jerusalem. Statsministerens kontor vil trolig sende et svarbrev til PA innen to uker.

Truer med FN
Opprinnelig skulle også PAs statsminister Salam Fayyad delta på møtet, men trakk seg i siste liten.

De palestinske myndighetene på Vestbredden har den siste tiden igjen begynt å true med å gå til FN for å få anerkjent en palestinsk stat, dersom Israel ikke imøtekommer deres krav.

Ifølge pressemeldingen fra møtet er både Israel og de palestinske myndighetene «forpliktet på fred».

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart