Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Netanyahu møtte Erekat i Jerusalem

- Israel og de palestinske myndighetene er forpliktet på fred, heter det i pressemeldingen etter møtet fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor. (Foto: GPO)
- Israel og de palestinske myndighetene er forpliktet på fred, heter det i pressemeldingen etter møtet fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu mottok et brev fra den palestinske delegasjonen, som han er ventet å svare på innen to uker.

Onsdag møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu en palestinsk delegasjon ledet av PAs sjefsforhandler Saeb Erekat på sitt kontor i Jerusalem.

Partene diskuterte hvordan en kan få fart igjen på fredsprosessen, mens Erekat gav Netanyahu et brev som lister opp kravene Israel må oppfylle for at PA skal møte til forhandlingsbordet. Israel på sin side ønsker forhandlinger uten forhåndskrav.

En kilde av Yedioth Aharonoth som kjenner til brevets innhold, sier at det var ingenting nytt eller overraskende å spore i brevet. Som før krever palestinerne blant annet at Israel stanser all byggeaktivitet i bosetningene og Øst-Jerusalem. Statsministerens kontor vil trolig sende et svarbrev til PA innen to uker.

Truer med FN
Opprinnelig skulle også PAs statsminister Salam Fayyad delta på møtet, men trakk seg i siste liten.

De palestinske myndighetene på Vestbredden har den siste tiden igjen begynt å true med å gå til FN for å få anerkjent en palestinsk stat, dersom Israel ikke imøtekommer deres krav.

Ifølge pressemeldingen fra møtet er både Israel og de palestinske myndighetene «forpliktet på fred».


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart