Palestinernes statsminister Salam Fayyad (bildet) har falt i unåde hos president Mahmoud Abbas. (Foto: Antonio Jose Fernandez)
Palestinernes statsminister Salam Fayyad (bildet) har falt i unåde hos president Mahmoud Abbas. (Foto: Antonio Jose Fernandez)

Abbas og Fayyad krangler om Israel-brev

PA-president Mahmoud Abbas nekter å svare i telefonen når PA-statsminister Salam Fayyad er i andre enden.

Forholdet mellom Abbas og Fayyad har vel aldri vært det beste. Nå skal det ha oppstått en intens konflikt mellom dem. Sistnevnte nektet å overlevere et brev fra Abbas til sin israelske kollega Benjamin Netanyahu i forrige uke, avslører kilder av Al Quds Al-Arabi.

Ifølge kildene har det oppstått en aldri så liten krise i forholdet mellom de to, særlig etter at Fayyad har bedt Abbas om å bytte ut ministere i regjeringen. Sistnevnte har også nektet å svare på telefonen når Fayyad har forsøkt å ringe ham, opplyser den London-baserte avisen.

 

Offentlig ydmykelse
Presidenten hadde på forhånd informert offentligheten om at Fayyad ville overlevere brevet til Netanyahu på vegne av ham i forrige uke. Til slutt møtte aldri den palestinske statsministeren opp, noe som ble tolket som et tegn på dårlig prioritering fra hans side. I realiteten kan han ha vært så uenig med innholdet i brevet, der Abbas skisserte palestinernes krav til Israel for videre forhandlinger, at han nektet å utføre ordre.

I stedet måtte Abbas sende sin sjefsforhandler Saeb Erekat for å overlevere brevet. Dette skal ha vært en offentlig ydmykelse for Abbas.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart