Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– PA radikaliserer palestinere

PA-president Mahmoud Abbas og hans regjering "radikaliserer" sitt eget folk, mener den israelsk-arabiske journalisten Khaled Abu Toameh. (Foto: Det palestinske regjeringskontoret)
PA-president Mahmoud Abbas og hans regjering "radikaliserer" sitt eget folk, mener den israelsk-arabiske journalisten Khaled Abu Toameh. (Foto: Det palestinske regjeringskontoret)
Den moderate israelske muslimen Khaled Abu Toameh kritiserer det han beskriver som dobbeltmoral i de palestinske myndighetene.

Samme dag som Israels statsminister Benjamin Netanyahu og PAs sjefsforhandler Saeb Erekat møttes i Jerusalem, vedtok palestinske myndigheter en ny lov som forbyr palestinere direkte kontakt med israelske myndigheter på Vestbredden.

Israels distrikskomité ble satt opp som en følge av Oslo-avtalene og skal tilby ulike tjenester for det palestinske folk. Blant annet gjelder det medisinsk hjelp og arbeid, samt at de ordner med reisedokumenter.

I praksis vil den nye PA-loven altså sørge for at palestinerne ikke lenger kan motta helsehjelp i Israel, ikke engang i ekstreme tilfeller.

 

Blir «radikalisert» av PA
Ifølge den moderate muslimske israeleren Khaled Abu Toameh er dette nok et eksempel på hvordan palestinerne blir radikalisert av sine egne myndigheter og «drevet mot en konfrontasjon med Israel».

PA advarer om at enhver som begår overtramp i denne saken vil bli straffet, og bryter dermed Oslo-avtalene på verst tenkelige måte for sine egne innbyggere.

– Forbudet vil bare øke bitterheten og lidelsene blant palestinerne. De palestinske myndighetene håper at dette sinnet på palestinske gater til slutt vil bli rettet mot Israel. Den nye loven […] går imot ånden til Oslo-avtalene, mener Abu Toameh.

 

Forbud mot normalisering og dobbeltmoral
På et annet område har PA lagt ned forbud mot møter mellom israelere og palestinere som bidrar til «normalisering» av situasjonen. Palestinerne kan heller ikke lenger arbeide i bosetningene på Vestbredden uten å risikere dødsstraff.

– Alle disse nye tiltakene viser palestinske myndigheters dobbelstandard når det gjelder å ta hånd om sin egen befolkning. Hvordan kan den palestinske regjeringen kreve boikott av Israel, når deres politiske og sikkerhetsrepresentanter nesten har formelle og ikke-formelle møter med israelere nesten på daglig basis?

– Dersom PA ikke ønsker at palestinerne skal ta imot tjenester fra israelske myndigheter, hvorfor returnerer de ikke da VIP-kortene sine utstedt av Israel? Disse gir dem privilegier som ingen andre palestinere får. Dersom palestinske ledere ikke ønsker at deres borgere får medisinsk hjelp i Israel, hvorfor boikotter ikke da de og deres familier israelske sykehus? Hvorfor banker stadig palestinske ledere på Israels dør for å få hjelp på ulike områder?, spør Abu Toameh.

Han mener også PA bør tilby et økonomisk alternativ for de titusenvis av palestinere som ikke lenger tør å arbeide i bosetningene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart