Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Netanyahu sendte svarbrev til Abbas

PA-president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu (bildet) publiserte en felles pressemelding i helgen, der de forsikret at begge sider er forpliktet på fred. (Foto: GPO)
PA-president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu (bildet) publiserte en felles pressemelding i helgen, der de forsikret at begge sider er forpliktet på fred. (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu lover blant annet palestinerne en demilitarisert stat og oppfordrer PA-president Mahmoud Abbas til å forhandle med den nye koalisjonsregjeringen.

For en måned siden overleverte PAs sjefsforhandler Saeb Erekat et brev fra PA-president Mahmoud Abbas til Israels statsminister Benjamin Netanyahu. I brevet krever Abbas fortsatt full byggestans i bosetningene for å ville gå i forhandlinger, samt kommer med nye trusler om å gå til FN for å få anerkjent sin stat dersom Israel ikke oppfyller deres krav.

Natt til lørdag sendte Netanyahu sitt svarbrev til den palestinske presidenten. Her hevder han at den nye samlingsregjeringen i Israel har skapt en ny mulighet for å bevege seg framover i fredsprosessen med palestinerne. Statsministeren la til at han ønsker å starte nye forhandlinger så raskt som mulig og uttrykte sin støtte til en demilitarisert palestinsk stat.

Kadima en unnskyldning?
Ifølge en regjeringskilde har Kadimas inntog i regjeringen kanskje skapt en mulighet for Abbas til å kunne gå inn i nye forhandlinger, uten å måtte tape ansikt. Det største partiet i Knesset ligger til venstre for Likud på den politiske skalaen, noe som kan gi PA-presidenten en unnskyldning til å akseptere forhandlinger uten forhåndskrav.

Håper å få i gang igjen prosessen
Etter at Abbas mottok brevet via Netanyahus utsending, advokat Yitzhak Molcho, offentliggjorde de to lederne en felles uttalelse.

– Israel og de palestinske myndighetene er forpliktet på å oppnå fred og begge sider håper at utvekslingen av brev mellom president Abbas og statsminister Netanyahu vil fremme dette målet, het det.

Netanyahu uttalte seg også personlig om brevet under søndagens regjeringsmøte i Jerusalem.

– Jeg håper vi kan fortsette dialogen mellom de to sidene, for å kunne fornye fredsforhandlingene, sa Netanyahu.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart