Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Shin Bet: – Palestinere forsøkte å kidnappe mor og barn

Terrorcellen ble ledet av Mouhmad Ramdan, 22, fra al-Bira. (Foto: ynetnews.com)
Terrorcellen ble ledet av Mouhmad Ramdan, 22, fra al-Bira. (Foto: ynetnews.com)
En terrorcelle fra Ramallah-området er tiltalt for å planlegge kidnappinger av israelere på Vestbredden. De ville bruke gislene for å bytte til seg løslatelse av palestinske fanger.

Ni palestinere fra Ramallah-området er tiltalt for kidnappingsforsøk av israelere, opplyste Yedioth Aharonoth søndag. Shin Bet sa i en uttalelse i midten av mars at palestinerne forsøkte å kidnappe en mor og hennes barn, i nærheten av bosetningen Beit El på Vestbredden.

Ville utveksle kidnappede fanger
Terrorcellens medlemmer ble arrestert av Shin Bet, ved hjelp fra israelsk politi og IDF. Ifølge etterretningstjenesten var terroristene ansvarlige for en rekke kidnappingsforsøk på israelere. Blant annet planla de å bruke israelske statsborgere som forhandlingskort ved en eventuell framtidig fangeutveksling.

Kilder i sikkerhetstjenesten sier terroristene i mars reiste rundt i leiebiler i Binyamin-regionen for å gjennomføre kidnappingsforsøk. De mislyktes med kidnappingsplanene sine.

– Så fire menn foran meg
15. mars, like etter midnatt, angrep de en israelsk kvinne som reise med sitt barn fra Givat Assaf til Beit El. Terroristene blokkerte kvinnens bil og knuste frontruten med stumpe gjenstander, men rømte fra åstedet da et annet israelsk kjøretøy nærmet seg.

I et intervju med Yedioth Aharonoth forteller moren, Yael Shahak, om hvordan hun opplevde angrepet.

– Jeg trodde de var noen fulle arabere eller noe sånt. Jeg brukte bilhornet, før de kjørte i sikksakk foran meg. Stedet var et slikt hvor du ikke kan komme forbi eller unngå bilen foran deg, så jeg kjørte bak dem og forsøkte å unngå dem.

Til slutt klarte mennene å stanse Shahak og stilte seg framfor bilen hennes.

– Jeg så fire menn foran meg. Jeg var skremt over tanken på at de alle var menn, det var før jeg i det hele tatt hadde enset å tenke på om de var arabere eller ikke, forteller hun.

Datteren lå og sov
Kidnapperne forsøkte å forhandle med henne for å få henne til å gå ut av bilen, men kvinnen nektet. Da begynte de å gå løs på bilen.

– Etter mange slag mot frontruten, med alle glasskårene som fløy mot meg, stoppet han plutselig […] Det var først senere jeg forstod at det var fordi de så en bil som kom i retning Beit El.

Heldigvis for Shahak lå datteren hennes og sov i bilen. Hun våknet ikke før vindusruten ble knust.

Flere tilfeller
Tre dager før denne hendelsen angrep terroristene en kvinnelig sjåfør som var på reise langs veien som fører til bosetningen Ma’ale Levona. De knuste bilens frontrute, men kvinnen klarte å flykte fra åstedet i bilen hennes.

Rundt 24 timer tidligere angrep terroristene en israelsk mann som reiste mot Kiryat Sefer. De prøvde å dra mannen ut av bilen, men han klarte å rømme.

Terrorcellen ble ledet av Mouhmad Ramdan, 22, fra al-Bira. Noen av terroristene, som er tilknyttet Populær motstandsfront, er varetektsfengslet i Israel. Andre sitter i varetekt hos de palestinske selvstyremyndighetene.

Kenneth O. Bakken bidro til denne artikkelen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart