Forsvarsminister Ehud Barak (f.h.), sammen med statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz. (Foto: IDF)
Forsvarsminister Ehud Barak (f.h.), sammen med statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz. (Foto: IDF)

– Israel må vurdere ensidig tilbaketrekning fra Vestbredden

Forsvarsministeren mener at den sittende koalisjonsregjeringen utgjør en unik mulighet for å skape framskritt i fredsforhandlingene med PA.

– Vi er en regjering på 94 Knesset-medlemmer, så det er på tide å lede den diplomatiske prosessen. Men dersom det ikke er mulig å nå en permanent avtale med palestinerne, må vi vurdere en midlertidig avtale – ja, til og med ensidig tilbaketrekning, uttrykte Ehud Barak under onsdagens foredrag ved Instituttet for nasjonale sikkerhetsstudier ved Universitetet i Tel Aviv.

– Vi opererer på lånt tid. En dag vil vi møte en vegg, der vi alle må betale prisen. Mennesker som nå er i koma vil da spørre oss om hvorfor vi ikke så det komme, hevdet forsvarsministeren.

Det er første gang en minister i den sittende regjeringen har luftet ideen om en tilbaketrekning fra Vestbredden, på samme måte som Ariel Sharon-regjeringen trakk Israel tilbake fra Gaza-stripen.

– Vi må sloss alene
Barak snakket også om situasjonen med Iran og forsikret om at kun Israel vil bestemme om de vil angripe landets atominstallasjoner eller ikke. Men han avviser at regjeringen er stridshissige.

– Så vanskelig som det er å få det internasjonale samfunnet til å gå til handling, selv i helt åpenbare saker som Syria, må jo fortelle oss noe om andre områder også, sa Barak, med et hint om at Israel nok må greie seg alene i en eventuell Iran-konflikt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart