Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Israel må vurdere ensidig tilbaketrekning fra Vestbredden

Forsvarsminister Ehud Barak (f.h.), sammen med statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz. (Foto: IDF)
Forsvarsminister Ehud Barak (f.h.), sammen med statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz. (Foto: IDF)
Forsvarsministeren mener at den sittende koalisjonsregjeringen utgjør en unik mulighet for å skape framskritt i fredsforhandlingene med PA.

– Vi er en regjering på 94 Knesset-medlemmer, så det er på tide å lede den diplomatiske prosessen. Men dersom det ikke er mulig å nå en permanent avtale med palestinerne, må vi vurdere en midlertidig avtale – ja, til og med ensidig tilbaketrekning, uttrykte Ehud Barak under onsdagens foredrag ved Instituttet for nasjonale sikkerhetsstudier ved Universitetet i Tel Aviv.

– Vi opererer på lånt tid. En dag vil vi møte en vegg, der vi alle må betale prisen. Mennesker som nå er i koma vil da spørre oss om hvorfor vi ikke så det komme, hevdet forsvarsministeren.

Det er første gang en minister i den sittende regjeringen har luftet ideen om en tilbaketrekning fra Vestbredden, på samme måte som Ariel Sharon-regjeringen trakk Israel tilbake fra Gaza-stripen.

– Vi må sloss alene
Barak snakket også om situasjonen med Iran og forsikret om at kun Israel vil bestemme om de vil angripe landets atominstallasjoner eller ikke. Men han avviser at regjeringen er stridshissige.

– Så vanskelig som det er å få det internasjonale samfunnet til å gå til handling, selv i helt åpenbare saker som Syria, må jo fortelle oss noe om andre områder også, sa Barak, med et hint om at Israel nok må greie seg alene i en eventuell Iran-konflikt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart