Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Forsvarsminister Ehud Barak. (Foto: Sosialistpartiet, Frankrike)
Forsvarsminister Ehud Barak. (Foto: Sosialistpartiet, Frankrike)

Baraks forslag om ensidig tilbaketrekning kritiseres

Forsvarsminister Ehud Barak foreslo en ensidig israelsk tilbaketrekning fra deler av Vestbredden. Men dette blir avvist både i Jerusalem og Ramallah.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

– Baraks holdning representerer ikke regjeringens synspunkt. Den representerer en minoritetsholdning innenfor regjeringen og koalisjonen. En kan ikke gjøre annet enn å undres over hvordan noen vil leke med en slik farlig tanke, etter at tilbaketrekningen fra Gaza-stripen ble ytterst mislykket, uttalte utdanningsminister Gideon Sa’ar onsdag for å berolige Likuds velgere.

Ehud Barak ønsker å vurdere en slik ensidig løsning, dersom forhandlinger med palestinerne ikke fører fram. Men heller ikke PA er tilhengere av ideen. Talsmann Nabil Abu Rudeineh sier at de palestinske myndighetene ikke kan støtte ensidige israelske tiltak, som kun vil bety en palestinsk stat med midlertidige grenser.

– En slik politikk vil bare forverre konflikten, i stedet for å løse den. Det vil være slutten på tostatsløsningen. Vi er forpliktet på en rettferdig løsning, nemlig etableringen av en stat innenfor 67-grensene (den grønne linje) med Jerusalem som sin hovedstad, hevder den palestinske talsmannen.

Boken Dobbeltspill, Sviket mot fredsprossen, som MIFF lanserte i Stortinget i går, dokumenterer at Fatah og PA kommuniserer noe annet til sin egen befolkning. «Det store målet» er at «Israel vil opphøre», men «du kan ikke si dette til verdenssamfunnet», sa Abbas Zaki, medlem av Fatahs sentralkomité, da han ble intervjuet av Al-Jazeera 23. september 2011.

Se klippet med norsk tekst.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G0CEV7Uc0po[/youtube]

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart