PMWs skjermdump fra nettsiden til Burj Luq-Luq senteret ble tatt 6. juni 2012.
PMWs skjermdump fra nettsiden til Burj Luq-Luq senteret ble tatt 6. juni 2012.

– Jerusalem trenger menn som holder maskingevær, ikke sigaretter

Et kultursenter i Øst-Jerusalem - som er finansiert av FN og vestlige land - brukte nylig dukketeater til å lære palestinske barn å velge maskingevær fremfor sigaretter.

Burj Luq-Luq senteret har lastet opp videoen av dukketeaterforestillingen på sitt nettsted. Da Palestinian Media Watch (PMW) avslørte dette 11. juni, lå videoen, ifølge PMW, fremdeles på senterets nettside. I dag er nettsiden fjernet, og teksten «Denne nettsiden kommer snart, kom tilbake senere» på engelsk og arabisk møter brukere som forsøker å logge inn på en nettadresse hvor videoen lå.

PMW presenterer videoen fra forestillingen, og dokumenterer hvordan videoen ble presentert på senterets nettside.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mbaO1ylCFeY[/youtube]

– Jeg ønsker å stå foran forsamlingen og synge til Jerusalem, som blir holdt borte fra oss. Til Jerusalem, som får sine unge drept av jødene, sier en av dukkene. «Jerusalem, vi kommer. Jerusalem, dødens time er kommet. Jerusalem, vi vil ikke overgi oss til fienden eller bli ydmykhet,» synger den videre.

– Jeg tror jeg blir voksen og en mann av å røyke sigaretter, sier en annen dukke.  Men så formaner han seg selv: «Jerusalem trenger ikke ungdom som holder sigaretter. Den trenger menn som holder maskingevær, ikke sigaretter.»

Ifølge nettstedet til Burj Luq-Luq senteret har de fått økonomisk støtte fra UNICEF, UNESCO, Frankrike og Sveits. Arabiske land og institusjoner er også oppført som støttepartnere, inkludert de palestinske selvstyremyndighetenes ungdoms- og sportsdepartement.

  • En mengde lignende eksempler er dokumentert i boken Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen, som MIFF lanserte i slutten av mai. Bestill boken nå.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart