Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Programleder på PA TV framstilte selvmordsterrorister som «de største rollemodeller»

Den unge programlederen snakker om palestinske terrorister, flere av dem selvmordsterrorister med minst 135 israelske liv på samvittigheten. (Skjermdump fra PA TV, via PMW)
Den unge programlederen snakker om palestinske terrorister, flere av dem selvmordsterrorister med minst 135 israelske liv på samvittigheten. (Skjermdump fra PA TV, via PMW)
- Disse (martyrene) er mer beæret enn oss alle… De er de største rollemodellene for oss, sa programlederen på PA TV 3. juni. Ungdomsorganisasjonen Pyalara, som står bak programmet, blir blant annet finansiert av EU og Redd Barna i Storbritannia.

«Martyrene» som programlederen trakk fram som rollemodeller for palestinsk ungdom, var de 91 døde palestinske sikkerhetsfangene som ble utlevert av Israel til selvstyremyndighetene (PA) 31. mai. Blant likene var det tolv terrorister som til sammen stod bak drap på 135 israelere. Flere av

Da PA mottok likene, ga de dem en militær begravelse hvor de ble fremstilt som helter.

Fire dager senere omtalte ungdomsprogrammet «Snakk ut!» («Speak Up») utleveringen. Palestinian Media Watch har oversatt den arabiske talen til engelsk.

«Dessverre kunne vi ikke ta avskjed med dem (terroristene) eller engang omfavne dem, men vi var fornøyd med å stå foran likene deres, å reise oss [i respekt] for deres hellige budskap: «Hjemlandet vil ikke dø, men vi vil dø for det», sier den mannlige programlederen.

– Disse (martyrene) er mer beæret enn oss alle, fortsetter den kvinnelige programlederen.

– De er de største rollemodellene for oss, ikke bare fordi de slåss og kjempet for hjemlandet, men også fordi de gikk utover ofringen i form av innsats og anstrengelse, til det stadiet der de faktisk ofret sine liv for hjemlandet, sier hun videre.

Se innslaget her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OEK8rcriKzc&feature=g-u-u[/youtube]

«Snakk ut!» er et samarbeid mellom palestinske selvstyremyndigheters offisielle tv-kanal PA TV og Paylara, en palestinsk ungdomsorganisjon. Ifølge Pyalaras nettside startet samarbeidet om tv-programmet i 2002. Paylara, igjen ifølge deres egne nettsider, er spesielt sponset av EU-kommisjonens humanitære hjelpekontor og Redd Barna i Storbritannia.

 

Ikke første gang
Dette er ikke første gang programskaperne til Paylara glorifiserer terrorister. De var også i aksjon 18. mai 2012, den gang i et annet tv-program som heter «Jerusalem Scenes». Dette ble også sendt på PA TV. Terrorister som har livstidsdomm for planlegging av selvmordsangrep som kostet mange israelere livet ble presentert. Familiemedlemmer fikk uimotsagt rose sine teroristsønner. Tv-teamet besøkte familiemedlemmer til tre medlemmer av «Silwan-cellen», en terrorcelle som var ansvarlig for følgende terrorangrep i 2002:

– Bombeeksplosjon i kafeteriaen på det hebraiske universitetet i Jerusalem, 9 drept
– Selvmordsangrep på en kafeteria i Jerusalem (Cafe Moment), 11 drept
– Sheffield Club i Rishon LeZion, 15 drept

Presentasjonen av «Silwan-cellen» skjedde slik:

Programleder: «Mer enn 250 innsatte fra Jerusalem blir holdt i okkupasjonens fengsler, de fleste av dem er i sultestreik. Det er vår plikt å besøke familiene til noen av de innsatte, å høre fra dem og se hvordan de oppfordrer sine barn til å fortsette deres kamp mot den israelske okkupasjonen.
Den første innsatte fra Silwan, Jerusalem , som vi ønsker å besøke er Wisam Al-Abbasi, som ble gitt 26 livstidsdommer og 40 år til. Med andre ord, totalt sett er det ment at han skal sone 2614 år i okkupasjonens fengsler.

Hjemme hos innsatte Wisam Al-Abbasi:


Programleder: «Hallo, hvordan går det»?

Moren: «Jeg er moren til den innsatte Wisam Al-Abbasi, som ble gitt 26 livstidsdommer og 40 år til. Jeg er stolt og berømmer meg selv over å ha en sønn i fengsel.»

Hjemme hos innsatte Muhammad Ouda:


Programleder: «Nå besøker vi hjemmet til en annen innsatt fra Jerusalem, Muhammad Ouda. Ouda har vært fengslet i okkupasjonens fengsel i mer enn 10 år, og ble dømt til 9 livstidsdommer og 40 år til.»

Hjemme hos innsatte Alaa Al-Din Al-Abbasi:


Kone: «Han ble dømt til 60 år. Vi ble fortalt [at han var en av] fire menn i Silwan-cellen. »
Svigerfar: «Jeg vil alltid huske Alaa – en person av opphøyde moralske verdier.»

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R1qmCGm8rFw&feature=g-u-u[/youtube]

 

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart