Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israels søknad om IMF-lån til PA avslått

Statsminister Salam Fayyad (midten) mener PA aldri har hatt større økonomiske problemer, siden oppstarten i 1994. (Foto: Den katolske kirke i England og Wales)
Statsminister Salam Fayyad (midten) mener PA aldri har hatt større økonomiske problemer, siden oppstarten i 1994. (Foto: Den katolske kirke i England og Wales)
Begrunnelsen var at de palestinske myndighetene ikke utgjør en reell stat, opplyser Ha'aretz.

Søndag ble det kjent at Det internasjonale pengefondet (IMF) har avslått en israelsk søknad om seks milliarder i lån til PA. Myndighetene i Jerusalem, så vel som i Ramallah, frykter at det vil bli alvorlige økonomiske problemer i den palestinske økonomien på Vestbredden dersom ikke lånet blir innfridd.

Men IMF avslo den israelske søknaden på vegne av PA, fordi sistnevnte ikke utgjør noen statsmyndighet. Avslaget kom selv om Israel ba om å kunne ta opp lån på vegne av PA, som deretter hadde stått i gjeld til israelske myndigheter.

– Vår verste krise
Ideen om søknaden vokste fram under organets årlige konferanse i Washington i april, der Israels sentralbanksjef Stanley Fischer og PAs statsminister Salam Fayyad møttes for å diskutere de økonomiske problemene. Fayyad understreket at de økonomiske problemene i Vesten gjør at de ikke kan øke sin bistand til palestinerne, samtidig som mange arabiske land ikke overfører penger slik de har lovet. Nå nekter også de palestinske bankene å tilby sine egne myndigheter mer lån, siden de ikke lenger makter å betale det de skylder.

Fischer og Fayyad forsøker nå å finne andre måter å sikre de palestinske myndighetene lånte midler, slik at de kan opprettholde driften og utbetale lønninger ut året.

Søndag sa statsminister Fayyad at PA står overfor «sin verste økonomiske krise» siden oppstarten i 1994, melder Times of Israel. Han sa også at de offentlige lønningene for juli og avdragene de har på ulike lån, ikke kan bli utbetalt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart