Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Klar for å frigjøre fanger i bytte mot forhandlinger

Statsminister Benjamin Netanyahu kan se ut til å få Mahmoud Abbas tilbake til forhandlingsbordet, uten full byggestans i bosetningene og Øst-Jerusalem. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu kan se ut til å få Mahmoud Abbas tilbake til forhandlingsbordet, uten full byggestans i bosetningene og Øst-Jerusalem. (Foto: GPO)
Vestlige og israelske kilder hevder statsminister Benjamin Netanyahu skal ha uttrykt seg positivt til tanken om å frigjøre palestinske fanger, for å øke forhandlingsvilje fra PAs side.

Israel og PA skal allerede sitte i samtaler for å finne måter Jerusalem kan bidra til å overbevise palestinerne tilbake til forhandlingsbordet. Som kjent ønsker ikke Netanyahu å etterkomme PA-formann Mahmoud Abbas’ nye forhåndskrav om full byggestans i bosetningene og Øst-Jerusalem, som aldri tidligere har blitt brukt som ultimatum for å ikke drøfte fred med israelerne. Det er Isaac Molho som representerer Israel og Saeb Erekat som representerer PA i samtalene.

Til Ha’aretz sier de to vestlige og de to israelske diplomatkildene at den israelske statsministeren skal være villig til å løslate 25 nye fanger nå, samt 100 flere innen utgangen av året. Det representerer også PAs nye krav for å møte til forhandlinger, ettersom presset mot det palestinske bosetningsultimatumet har vært utsatt for økende press fra vestlige myndigheter. Molho skal ha forklart Erekat at Israel trenger minst noen måneder på å implementere eventuelle tillitsvekkende tiltak, og at ingen tiltak ville bli gjennomført før Abbas har møtt Netanyahu til forhandlinger.

Vil gi PA pansrede kjøretøy
I tillegg ønsker PA seg flere våpen til de palestinske sikkerhetsstyrkene på Vestbredden, noe Netanyahu skal ha stilt seg svært positiv til. Også forsvarsledelsen skal stille seg bak en slik «våpenbistand», grunnet det svært gode samarbeidet palestinske sikkerhetsstyrker og den israelske hæren har hatt på Vestbredden de siste årene. Den israelske statsministeren ser for seg at palestinerne kan få et nytt våpen for hver ødelagte våpen de leverer inn til dem. PA mener på sin side at dette ikke dekker deres behov.

Netanyahu vurderer også å tillate PA å ta i bruk en leveranse av pansrede kjøretøy donert av Russland, som Israel til nå har konfiskert.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart