Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

PA-president Mahmoud Abbas påstår at de palestinske myndighetene er på randen av oppløsning. (Foto: Yoshiko Kusano, swiss-image.ch)
PA-president Mahmoud Abbas påstår at de palestinske myndighetene er på randen av oppløsning. (Foto: Yoshiko Kusano, swiss-image.ch)

Israel vil forhindre kollaps i PA-økonomi

For å forhindre at PA blir oppløst og at det blir store demonstrasjoner på Vestbredden, har Israel involvert seg tungt for å sikre at giverlandsgruppen øker sine bidrag.

Lørdag var givernasjonene til de palestinske selvstyremyndighetene, under ledelse av Norges nye utenriksminister Espen Barth Eide, samlet i New York for å drøfte den palestinske økonomien. Ifølge de palestinske myndighetene selv er de på kanten av økonomisk sammenbrudd, noe som de hevder kan føre til at hele PA blir oppløst. Israel har stilt opp med pengebidrag, for å sørge for at myndighetene kan utbetale lønninger et par måneder til.

Under møtet i USA foreslo Israel blant annet en bistandspakke som de mener kan møte behovene til de palestinske myndighetene. Jerusalem håper EU kan stille opp med to milliarder kroner ekstra, for å dekke bistand som ikke har blitt utbetalt av arabiske giverland.

I ytterligere forsøk på å styrke den palestinske økonomien, opplyste Israel at de har fjernet en rekke sjekkpunkter på Vestbredden, godkjent fjorten byggeprosjekter i det israelsk-kontrollerte Område C og gitt 7.000 nye palestinere arbeidstillatelse i Israel. Totalt kan nå 48.000 palestinere arbeide lovlig i Israel, hvor de mottar dobbelt så høye lønninger som i de palestinske områdene, opplyser Ha’aretz.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart