Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israel vil forhindre kollaps i PA-økonomi

PA-president Mahmoud Abbas påstår at de palestinske myndighetene er på randen av oppløsning. (Foto: Yoshiko Kusano, swiss-image.ch)
PA-president Mahmoud Abbas påstår at de palestinske myndighetene er på randen av oppløsning. (Foto: Yoshiko Kusano, swiss-image.ch)
For å forhindre at PA blir oppløst og at det blir store demonstrasjoner på Vestbredden, har Israel involvert seg tungt for å sikre at giverlandsgruppen øker sine bidrag.

Lørdag var givernasjonene til de palestinske selvstyremyndighetene, under ledelse av Norges nye utenriksminister Espen Barth Eide, samlet i New York for å drøfte den palestinske økonomien. Ifølge de palestinske myndighetene selv er de på kanten av økonomisk sammenbrudd, noe som de hevder kan føre til at hele PA blir oppløst. Israel har stilt opp med pengebidrag, for å sørge for at myndighetene kan utbetale lønninger et par måneder til.

Under møtet i USA foreslo Israel blant annet en bistandspakke som de mener kan møte behovene til de palestinske myndighetene. Jerusalem håper EU kan stille opp med to milliarder kroner ekstra, for å dekke bistand som ikke har blitt utbetalt av arabiske giverland.

I ytterligere forsøk på å styrke den palestinske økonomien, opplyste Israel at de har fjernet en rekke sjekkpunkter på Vestbredden, godkjent fjorten byggeprosjekter i det israelsk-kontrollerte Område C og gitt 7.000 nye palestinere arbeidstillatelse i Israel. Totalt kan nå 48.000 palestinere arbeide lovlig i Israel, hvor de mottar dobbelt så høye lønninger som i de palestinske områdene, opplyser Ha’aretz.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart