Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Abbas og Dershowitz samtalte i New York

Professor Alan Dershowitz i intervju med MIFF i mars 2011.
Professor Alan Dershowitz i intervju med MIFF i mars 2011.
Israel-venn og jusprofessor Alan Dershowitz skal ha kommet til enighet med PA-president Mahmoud Abbas om en plan for å sikre nye forhandlinger med Israel.

Dershowitz publiserte sin egen formel for fred i Wall Street Journal 3. juni 2012. Her argumenterte han med at Israel bør gå med på en betinget byggestans for å få fart på forhandlingene med palestinerne. Men han mener Israel må lære fra den ti måneder lange byggestansen i 2009 og ikke innlede den før palestinerne har satt seg ned ved forhandlingsbordet.

Under samtalene med Dershowitz skal Mahmoud Abbas ha akseptert disse vilkårene.

– Dersom Abbas og [Israels statsminister Benjamin] Netanyahu satte seg ned for å ha seriøse samtaler, ville de oppdage at de ikke er så langt fra hverandre som mange tror, sa juristen til Ha’aretz tirsdag.

Vil bekrefte jøders tilknytning til Israel
PA-presidenten skal ha gått med på en rekke tillitsvekkende tiltak og hevdet en del av dem allerede var igangsatt. For eksempel skal Abbas ha gitt alle PA-ambassadører beskjed om å delta på markeringer av Holocaust i sine respektive arbeidsland, fordi «jeg vet det har vært et jødisk Holocaust». Dessuten hevder han at PA allerede har innsett at spørsmålet om palestinske flyktningers rett til å vende tilbake, er en tapt sak.

Presidenten skal ha gått med på å bekrefte jødenes tilknytning til Israel på en positiv måte, under sin tale for FNs generalforsamling på torsdag. Abbas skal også ha gått med på å utsette arbeidet for en anerkjennelse av en palestinsk stat i Generalforsamlingen, til etter det amerikanske valget 6. november.

Motløs Abbas
En rekke jødiske ledere var til stede på møtet mellom Dershowitz og Abbas, på tross av at mange organisasjoner lot være å delta etter oppfordring fra statsministerens kontor i Israel. Men de som var der hevder Abbas virket motløs, både på vegne av fredsprosessen og de økonomiske problemene i PA.

Dershowitz mener han selv kan fungere som en «ærlig mekler» mellom PA og Israel og har tro på sin nye formel for fred. Etter all sannsynlighet vil han presentere planene for Netanyahu, under sistnevntes besøk i New York.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart