Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

PA vil ha FN-avstemning i løpet av november

PA-president Mahmoud Abbas gir ikke opp håpet om en anerkjennelse av en palestinsk stat fra FN, uten å gå veien om forhandlinger med Israel. (Foto: UN Photo)
PA-president Mahmoud Abbas gir ikke opp håpet om en anerkjennelse av en palestinsk stat fra FN, uten å gå veien om forhandlinger med Israel. (Foto: UN Photo)
I løpet av denne måneden ønsker de palestinske selvstyremyndighetene nok en gang å be FNs generalforsamling om anerkjennelse som stat.

Dagens status for PA-myndighetene i FN-systemet er «observatør», mens de i framtiden ønsker å bli oppgradert til «stat uten medlemskap» i organet. Først ønsket PA-president Mahmoud Abbas å fremme saken for generalforsamlingen i september, men ble overbevist av amerikanerne om å utsette til det amerikanske valget er over 6. november.

Nå varsler Abbas at han vil ta opp saken på ny, selv om både USA og Israel varsler økonomiske sanksjoner. En mulig dag for avstemningen er 29. november, samme dag som delingsforslaget for det britiske mandatområdet ble vedtatt i 1947. Det har også blitt den internasjonale solidaritetsdagen for det palestinske folk. 15. november er en annen aktuell dato. For 24 år side på den datoen erklærte Yasser Arafat «Palestinas uavhengighet» under en tale i Algerie.

Skulle Abbas få gjennomslag for de palestinske myndighetenes ønsker, vil det bety at Israel fryser alle skattepengene landet samler inn på vegne av PA. Det utgjør 33 prosent av et allerede svært trangt palestinsk statsbudsjett. Myndighetene på Vestbredden opplever tøffe økonomiske tider, skriver Yedioth Aharonoth.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart