Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Vi har allerede anerkjent Israel

Tzipi Livni (t.v.) ringte torsdag PA-president Mahmoud Abbas (t.h.) for å takke ham for å ha kritisert Hamas-leder Khaled Mashaals uttalelser om å utslette Israel. (Foto: WEF)
Tzipi Livni (t.v.) ringte torsdag PA-president Mahmoud Abbas (t.h.) for å takke ham for å ha kritisert Hamas-leder Khaled Mashaals uttalelser om å utslette Israel. (Foto: WEF)
PA-president Mahmoud Abbas (t.h. i bildet) kritiserer Khaled Mashaal for hans tale under 25-årsmarkeringen til Hamas. Mashaal tok nok en gang til orde for å utslette Israel.

Under Hamas-markeringen sa Khaled Mashaal at han ønsket å opprette Palestina, fra Jordan-elven til Middelhavet, når Israel er blitt utslettet. Ifølge Mahmoud Abbas skal Hamas ha akseptert en samarbeidsavtale med Fatah hvor det nevnes en tostatsløsning.

– Jeg er ikke enig med Khaled Mashaals uttalelse om å ikke anerkjenne Israel, fordi vi anerkjente staten i 1993. En firepunktsavtale mellom Fatah og Hamas, som Mashaal selv godkjente, nevner en tostatsløsning sa PA-presidenten under et besøk i Ankara.

Mahmoud Abbas var på besøk i Tyrkia for å be om støtte til PAs planer om å søke medlemskap i en rekke internasjonale organer.

Livni takket Abbas
Hatnua-leder Tzipi Livni, som tidligere har vært utenriksminister i Israel, ringte torsdag Abbas for å takke ham for å ha ytret seg mot Mashaal.

– Det er viktig at folket hører budskap som dette, så de ikke mister håpet om en fredsavtale, skal hun ha sagt.

Dobbeltspill
Det springende punkt i signalene fra Abbas er hvorvidt han ser for seg to stater for to folk, eller to stater hvor begge blir arabiske. For det kommer også andre signaler fra Fatah-bevegelsen som Abbas leder. Den arabiske-israelske journalisten Khaled Abu Toameh melder om tydelige tegn på at Fatah er på vei mot en konfrontasjon med Israel. En rekke offentlige uttalelser fra Fatah-ledere viser det samme.

Den offisielle logoen som skal brukes når Fatah feirer 48 år inneholder et kart hvor Israel er borte og er tildekket av mønsteret i et palestina-skjerf. Du kan også se en rifle og en nøkkel – det siste et tegn på flyktningenes rett til å vende tilbake.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart