Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

9 av 10 palestinere støtter væpnet kamp mot Israel

Islamsk Jihad-leder Ramadan Shallah (f.v.) og Hamas-sjef Khaled Mashaal under våpenhvileforhandlingene i Kairo, 21. november 2012. De to terrorgruppenes "væpnede motstandskamp" mot Israel har stor støtte blant palestinerne for øyeblikket. (Foto: flickr.com)
Islamsk Jihad-leder Ramadan Shallah (f.v.) og Hamas-sjef Khaled Mashaal under våpenhvileforhandlingene i Kairo, 21. november 2012. De to terrorgruppenes "væpnede motstandskamp" mot Israel har stor støtte blant palestinerne for øyeblikket. (Foto: flickr.com)
Ikke siden 2006 har flere palestinere på Vestbredden støttet Hamas framfor Fatah og Mahmoud Abbas. 88 prosent mener "væpnet kamp" er beste metode for å oppnå palestinsk uavhengighet.

88 prosent av de palestinske innbyggerne på Vestbredden og Gaza-stripen mener Hamas’ konflikt med Israel i november beviser at «væpnet kamp» er den beste måten å oppnå palestinsk uavhengighet på.

Tallene kommer fram i en fersk meningsmåling gjennomført av Arab World Research and Development (AWRAD), som holder til i Ramallah. 1.200 palestinere fra både Gaza-stripen og Vestbredden er intervjuet.

Støtten til Hamas sin strategi med væpnet kamp får størst støtte blant palestinerne på Vestbredden, hvor Fatah har kontrollen. 42 prosent sier de støtter Hamas’ tilnærming. Kun 28 prosent sier de støtter Fatahs tilnærming til Israel. På Gaza-stripen, hvor Hamas har kontrollen, og innbyggerne har erfart mer på kroppen resultatene av den væpnede kampen, sier 40 prosent at de foretrekker Fatah, og kun 30 prosent indikerer støtte til Hamas.

Andelen palestinere på Vestbredden som støtter forhandlinger med Israel har også dalt betydelig. Kun 43 prosent mener PA må gå tilbake til forhandlingsbordet så raskt som mulig. Tallet har sunket fra 59 prosent i mai 2011. Så sent som i mai 2012 var det 52 prosent som støttet forhandlinger. På Gaza-stripen holder tallet seg jevnt på omkring 50 prosent.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart