Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

– Bosetninger er ikke hovedhinder for fred

Utkanten av Israels tredje største bosetningsblokk, Ma'ale Adumim, som ligger i nærheten av Jerusalem. (Foto: Decode Jerusalem)
Utkanten av Israels tredje største bosetningsblokk, Ma'ale Adumim, som ligger i nærheten av Jerusalem. (Foto: Decode Jerusalem)
En begrenset utbygging i bosetningene betyr ikke at en palestinsk stat ikke kommer til å bli etablert, påpeker den amerikanske hovedstadsavisen Washington Post i en lederartikkel.

Ifølge Washington Post var statsminister Benjamin Netanyahus beslutning i desember om å tillate byggeplanlegging i omstridte bosetninger på Vestbredden alt annet enn produktivt i kampen for fred i Midtøsten. Men det samme mener de gjelder for palestinernes initiativ i FN for å få oppgradert sin status. Forskjellen er at byggeplaner i bosetningene vekker til live to gamle myter om fredsprosessen, hevder avisen:

1. At bosetningene er hovedhindringen på veien mot en fredsavtale.
2. At videre utbygging i bosetningene umuliggjør etableringen av en palestinsk stat.

Disse mytene, måten det internasjonale samfunnet bruker dem på og det mediefokuset mytene skaper, er hovedårsaken til at PA-president Mahmoud Abbas krever full byggestans før han innleder forhandlinger med Israel. Skal fredsprosessen ha noen mulighet til å bevege seg framover, mener Washington Post at FNs sikkerhetsråd må presse Abbas til å oppgi dette forhåndskravet, samtidig som det internasjonale samfunnet selv stanser sin «overopphetede» retorikk.

Bygger der de får lov
For sannheten er at Israel allerede i 1993, da Oslo-avtalen ble undertegnet, oppgav sin politikk om å forhindre en palestinsk stat gjennom bygging av bosetninger, påpeker de. Siden den gang har den byggeaktiviteten som har blitt gjort, foregått i bosetninger som også PA har vært enige om at vil havne på israelsk side etter forhandlingene. Det samme gjelder de bydelene i Jerusalem der myndighetene godkjente byggeplaner i forrige måned. I 2008, i direkte forhandlinger med Israel, signaliserte PA at disse bydelene skulle forbli en del av Israel i en grensedragning.

Slik situasjonen er, vil 80 prosent av de 500.000 bosetterne kunne bli inkludert i selve Israel, dersom landet annekterer kun 4 prosent av Vestbredden, har en rapport fra S. Daniel Abraham Center for Middle East Peace slått fast.

Så oppskriften til Washington Post er klar: Stans det internasjonale fokuset på bosetninger som det største av alle onder i fredsprosessen og mulighetene for fred vil øke.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart