Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Foto: Skjermdump fra AOHRs hjemmesider.
Foto: Skjermdump fra AOHRs hjemmesider.

– PA-tortur svært utbredt

Den arabiske menneskerettighetsgruppen The Arab Organization for Human Rights hevder PA-politiet bruker tortur ved 19 av 20 avhør og arrestasjoner.

Ifølge en fersk rapport som organisasjonen har publisert, gjennomførte PA 13.271 avhør i perioden 2007-2011. I 96 prosent av tilfellene benyttet de palestinske politistyrkene seg av «ulike metoder for tortur». Det førte til døden for seks fanger og forårsaket «kronisk sykdom» for andre.

Arab Organization for Human Rights (AOHR) legger ansvaret for praksisen på PA-president Mahmoud Abbas. De oppfordrer FN, Den arabiske liga og Organisasjonen for islamsk samarbeid om å ta affære i saken.

Fratar folk levebrødet
En spørreundersøkelse AOHR tok blant personer som tidligere har vært avhørt av politiet, viser at 99,7 prosent har opplevd det de mener er en «nedverdigende behandling». Mange skal i tillegg ha mistet jobbene sine og blitt trakassert på andre måter.

– Det er slående at PA, i ly av den arabiske våren, fortsetter å utøve sitt undertrykkende system, i total motsetning til sitt folks krav om frihet og verdighet, heter det i rapporten.

AOHR er ikke ute etter å løpe Israels ærend når de avdekker torturen i PA. Tvert imot, organisasjonen fordømmer PA for å samarbeide med Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart