Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kerry ringte til Peres, Netanyahu og Abbas

John Kerry blir tatt i ed som USAs nye utenriksminister. (Foto: USAs utenriksdepartement)
John Kerry blir tatt i ed som USAs nye utenriksminister. (Foto: USAs utenriksdepartement)
USAs nye utenriksminister John Kerry har de siste dagene ringt Benjamin Netanyahu, Shimon Peres og Mahmoud Abbas. Kerry varslet mål om å få igang igjen fredsforhandlingene.

John Kerry roste i samtalene Netanyahu-regjeringens beslutning om å overføre 600 millioner av de tilbakeholdte skattepengene som de har samlet inn på vegne av PA.

Statsminister Benjamin Netanyahu understreket på telefonen at den neste israelske regjeringen «vil være forpliktet på» å oppnå fred med palestinerne gjennom «nøkterne og ansvarlige» forhandlinger, skriver hans kontor i en pressemelding.

På lørdag snakket Kerry med Israels president Shimon Peres om etableringen av den neste israelske regjeringen. De to skal ha «utvekslet synspunkter» på fredsprosessen og regionale spørsmål. Peres forklarte at valget har gjort at Netanyahu kan velge og vrake i partier å samarbeide med.

– Resultatene av valget i Israel har skapt en ny situasjon og muligheter som ikke fantes før, sa han til sin amerikanske venn.

Under sine første samtaler med PA-president Mahmoud Abbas etter at han tok over som utenriksminister, sa Kerry at han vil forsøke å overbevise Kongressen om ytterligere bistand til palestinerne. Han skal også ha sagt at det er viktig for de to å møtes så raskt som mulig, for å drøfte en fornyelse av fredsprosessen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart