Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Foto: Skjermdump fra YouTube-videoen til Palestinian Media Watch)
Foto: Skjermdump fra YouTube-videoen til Palestinian Media Watch)

Drepte 76 år gammel jøde, nå klager han fordi han bare får «halv lønn» fra palestinske myndigheter

Iyad Abu Khaizaran satt 22 år i israelsk fengsel etter å ha drept en 76 år gammel jøde. Nå klager han på PA som bare har gitt ham halv lønn etter løslatelsen i 2011. En som har drept jøder fortjener ikke slik behandling, argumenterer han.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Iyad Abu Khaizaran slapp fri fra israelsk fengsel 18. oktober 2011. Som en del av fangeutvekslingsavtalen med Hamas for å få frigjort den kidnappede IDF-soldaten Gilad Shalit, ble palestineren og over 1.000 andre fanger løslatt.

I 1991 ble Abu Khaizaran dømt til å sone en livstidsdom, etter å ha knivstukket og drept 76 år gamle Shlomo Yahya i Tel Aviv. Han er medlem av Islamsk Jihad, som stadig oppnår større innflytelse på Gaza-stripen. Terrorgruppen regnes av mange for å være enda mer fundamentalistiske i sin ideologi enn Hamas, som nå har kontrollen i området.

PA TV intervjuet terroristen 29. mars 2012. Der forteller han hvordan han og alle andre palestinske fanger, enten de er fra Hamas, Islamsk Jihad, Fatah eller andre grupperinger, mottar full lønn fra de palestinske myndighetene. Men Abu Khaizaran forklarer også hvordan han føler seg glemt etter å ha sluppet ut av fangenskap igjen, siden han nå «kun» mottar halv lønn fra PA.

– Hva mer kan de be om?
– Siden den dagen vi ble sluppet fri fra fengsel, har vi mottatt halv lønn. […] Vi drepte jøder. Jeg personlig drepte jøder. Jeg drepte bosettere og skadet soldater. Mitt hus ble ødelagt og jeg har 11 kuler i kroppen. Jeg har sittet 22 år i israelsk fengsel, forklarer han.

Tydeligvis forsøker den drapsdømte å forsvare sin og andre terroristers «rett» på denne statslønnen, gjennom å fortelle om alle de grusomhetene de har påført israelske jøder. Når verten spør om han mottok full lønn mens han satt i fengsel, svarer Abu Khaizaran.

– Ja. Siden år 2000 har dette blitt organisert, svarer han.

Verten spør så:

– Med andre ord: Fra år 2000 fikk alle organisasjoner, uten unntak, enten det var Fatah eller Hamas, støttespillere av [PA-president Mahmoud] Abbas eller ikke støttespillere av Abbas – fikk de lønn eller ikke?

– Ja, ja det gjorde de, svarer han tilbake.

Se deler av intervjuet her, oversatt til engelsk av Palestinian Media Watch:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_ruJE4V7zkQ[/youtube]

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart