Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Titusenvis av palestinere i død fanges begravelse

Palestinsk begravelsesfølge fra 2008 (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)
Palestinsk begravelsesfølge fra 2008 (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)
Etter begravelsen til den avdøde palestinske fangen Arafat Shalish Shain Jaradat i Hebron mandag ettermiddag, brøt det ut opptøyer på Vestbredden.

30-åringen skal ha gått bort etter å ha fått hjerteinfarkt, sier israelske myndigheter. Men PA påstår at det er Israel selv som har torturert han til døde, etter at de fant spor av blod under obduksjonen.

Jaradat mottok en militær begravelse og ble fraktet på taket av et militærkjøretøy mot sitt siste hvilested. Flere PA-ministere talte under begravelsen, hvor opp i mot 25.000 mennesker skal ha deltatt, melder Jerusalem Post.

Etter at seremonien var over skal flere hundre palestinere ha begynt å kaste stein mot israelske sikkerhetsvakter på Vestbredden. IDF hadde plassert ut ekstra personell for anledningen, slik at de kunne unngå nye opptøyer.

Tviler på øyeblikkelig intifada-fare
Lederen for den politiske sikkerhetsavdelingen i forsvarsdepartementet, Amos Gilad, tror ikke PA er interessert i en tredje intifada for øyeblikket. De frykter å miste kontrollen.

– PA balanserer på en knivsegg. Problemet med dette spillet er at du vet aldri når ting kommer ut av kontroll. For øyeblikket er palestinerne ikke interessert i noen tredje intifada. Men vi kan komme til å se et større antall hendelser i framtiden. Et mønster som bygger seg opp i regionen krever en langsiktig situasjonsvurdering. For på dette tidspunktet er det andre faktorer som holder volden nede, men det er slettes ikke sikkert at situasjonen fortsetter slik, spekulerer han ifølge Ha’aretz.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart