Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Palestinsk TV fortsetter å hylle terrorister

Plakaten i midten hyller terroristene fra DFLP som drepte 22 barn og 4 voksne israelere i 1974. Plakaten ble vist flere ganger på PA TV i februar. Terroristene til venstre drepte fire israelere i Beit Shean. Plakaten til høyre viser DFLPs planer for Israel - alt er erstattet av "Palestina". (Kilde: PMW)
Plakaten i midten hyller terroristene fra DFLP som drepte 22 barn og 4 voksne israelere i 1974. Plakaten ble vist flere ganger på PA TV i februar. Terroristene til venstre drepte fire israelere i Beit Shean. Plakaten til høyre viser DFLPs planer for Israel - alt er erstattet av "Palestina". (Kilde: PMW)
Palestinian Media Watch melder at palestinske selvstyremyndigheters offisielle tv-stasjon har fjernet bilder av framstående terrorister i én mye brukt musikkvideo. Men i andre innslag fortsetter hyllesten av terrorister.

14. februar ble en musikkvideo som hyller tre terrorister som til sammen er dømt for drap på minst 40 mennesker vist på palestinske selvstyremyndigheters offisielle tv-kanal. Åtte dager senere hyllet samme TV-kanal terrorister som drepte 22 barn og 4 voksne. Igjen er det Palestinian Media Watch som bringer dette for dagen.

Norge bidrar til driften av PA TV gjennom vår generelle bistand til palestinske selvstyremyndigheter, rapporterte NRK Dagsrevyen i februar.

14. februar ble denne musikkvideoen vist på PA TV.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DbY2GbLYEFI[/youtube]

De tre terroristene som blir hyllet i videoen er:
Abbas Al-Sayid: Soner 35 livstidsdommer for å ha planlagt to selvmordsangrep som til sammen drepte 35 israelere.

Marwan Barghouti: Soner 5 livstidsdommer for å ha planlagt terrorangrep.

Ahmad Sa’adat: Soner 30 år for å ha ledet terrororganisasjonen PFLP. Han skal også ha blitt hyllet av andre i PFLP for å ha stått bak drapet på den israelske turistministeren Rehavam Ze’eviin i 2001, men han har ikke blitt dømt for dette.
De skal bl. a stå bak to selvmordsangrep som drepte over 30 og såret over 100. De tre som blir hyllet soner til sammen 40 livstidsdommer i israelske fengsler.

Mens de tre terroristene vises på skjermen kan man høre følgende sangtekst på musikkvideoen:
«Hvor lenge det enn måtte vare, så vil fangenes dører ikke for alltid være lukket… skyene vil forsvinne, og vår ære vil bli gjenopprettet.»

22. februar fortsatte PA TV med å trekke fram andre terrorister, denne gang fra gruppen Democratic Front for the Liberation of Palestine (DFLP). Det ble vist plakater med bilder av 3 terrorister som sto bak Ma’alot massakren, hvor 22 barn og 4 voksne ble drept. Også ifjor ble plakater fra DFLP som hyller terroristene vist på PA TV.

 

Endret bilder i musikkvideo etter PMW-kritikk

PMW trekker også fram et eksempel som viser at PA TV av og til tar hensyn til kritikken som kommer mot deres hyllest av terrorister. I en musikkvideo som ble vist 11 ganger i 2012 og 2 ganger i januar 2013, ble syv terrorister som har ansvar for drap på mer enn 100 sivile israelere hyllet. Etter at PMW påpekte dette i en rapport 5. februar, er den samme musikkvideoen vist 18 ganger etter 12. februar, men denne gang uten de spesifikke terroristenes ansikter.

Eksemplene fra 14. februar og 22. februar viser at praksisen med hyllest av terrorister imidlertid ikke har stanset.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart