Det iranske flagget (Illustrasjon: Adam Jones, flickr.com)
Det iranske flagget (Illustrasjon: Adam Jones, flickr.com)

9 av 10 amerikanere misliker Iran

Ingen land i verden er mer mislikt blant amerikanerne enn Iran. To av tre amerikanere liker imidlertid Israel.

Det amerikanske selskapet Gallup gjennomfører hvert år en undersøkelse for å se hvem amerikanerne liker og misliker av 22 ulike nasjoner rundt i verden. Resultatene fra undersøkelsen ble rapportert i Jerusalem Post fredag.

Ikke uventet er Canada og Storbritannia de landene amerikanerne liker best. 91 prosent har et positivt inntrykk av Canada, mens 88 prosent har den samme holdningen til Storbritannia. På plassene etter følger Tyskland (85 prosent), Japan (81 prosent), Frankrike (73 prosent) og India (68 prosent). Rett bak følger Israel, som 66 prosent av de spurte liker.

Naboene på Vestbredden, de palestinske selvstyremyndighetene, er langt i fra like populære. 77 prosent misliker og kun 15 prosent liker PA, viser spørreundersøkelsen. De er også de få landene som i stor grad korrelerer med hverandre. Det vil si at mange som svarer at de liker Israel, misliker PA.

Aller dårligst ut kommer Iran (mislikt av 87 prosent) og Nord-Korea (84 prosent), sammen med Pakistan (81 prosent), PA og Syria (75 prosent).

Hele rapporten fra Gallup finner du her.

Her er hovedtallene for landene i målingen. (Kilde: Gallup)
Her er hovedtallene for landene i målingen. (Kilde: Gallup)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart