Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: WEF)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: WEF)

– Vi ønsker nye fredssamtaler i år

PA-president Mahmoud Abbas sier de palestinske myndighetene ønsker å fortsette fredssamtalene med Israel i år.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

– Vi håper at reelle fredssamtaler vil starte opp i år, selv om håpet vårt nok ikke er veldig sterkt. Vi håper at vi til slutt kan komme fram til en politisk avtale, basert på tostatsprinsippet, sa Mahmoud Abbas under en pressekonferanse i Moskva torsdag.

Ifølge Ha’aretz er PA-presidenten på statsbesøk i den russiske hovedstaden, for å møte sin kollega Vladimir Putin. Russland er en del av den såkalte Midtøsten-kvartetten, sammen med EU, USA og FN.

Siden høsten 2008 har det i praksis ikke vært noen kjente, seriøse forhandlinger mellom partene. De palestinske myndighetene og Mahmoud Abbas har satt opp forhåndsbetingelser og dermed hindret at forhandlinger kunne starte. Abbas har krevd en stans i all byggeaktiviteten i de israelske bosetningene på Vestbredden. Heller ikke i 2010, da Israel hadde en midlertidig byggestans i ti måneder, kom Abbas til forhandlingsbordet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart