Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Obama vil bekjempe Holocaust-fornektere

Michael Oren. (Foto: uscpublicdiplomacy, flickr.com)
Michael Oren. (Foto: uscpublicdiplomacy, flickr.com)
USAs president Barack Obama ønsker å understreke jødenes tilknytning til Israel, under sitt besøk onsdag. Det mener Israels USA-ambassadør Michael Oren (bildet).

Obama skal etter planen besøke både graven til «zionismens far», Theodor Herzl, Holocaust-museet Yad Vashem og se Dødehavsrullene. Presidenten ønsker å sende et budskap i kampen mot dem som fornekter Holocaust eller at jødene er et folk, mener Israels Washington-ambassadør Michael Oren.

– [Besøket til Dødehavsrullene] vil vise at det jødiske folket er et urfolk i regionen, med røtter som går tilbake mange tusen år, sier han til Jerusalem Post.

Krever innsats
De palestinske selvstyremyndighetene (PA) er på sin side svært skeptiske til hva som kommer ut av Obamas besøk. Men en rådgiver til PA-president Mahmoud Abbas sier at de vil fokusere på de sakene som er viktige for dem.

– Vi kommer til å fortelle ham bak lukkede dører det vi sier åpenlyst. Det er ingen hemmelighet at en vellykket fredsprosess, er i behov av en fullstendig byggestans i bosetningene. Israelerne bygger på vårt land og hevder at de ønsker å forhandle med oss om det, hevder Nabil Shaath.

Skal amerikanerne lykkes, sier sjefsforhandler Saeb Erekat til Yedioth Aharonoth, så må de legge inn en dypere innsats over mye lenger tid.

– Vi håper virkelig at president Obama og utenriksminister John Kerry kan lykkes med å gjenopplive fredsprosessen, lykkes med å få Netanyahu til å si at han aksepterer to stater etter 1967-linjen.Vi trenger ikke nye planer, vi trenger innsats, sier Erekat.

Vil USA ta jobben?
Israel ønsker på sin side å sikre seg amerikanske lovnader om å angripe mål i Syria, dersom de har beviser for at våpen overføres til Hizbollah i Libanon. Hvis ikke ønsker Jerusalem full støtte til egne operasjoner.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart