Michael Oren. (Foto: uscpublicdiplomacy, flickr.com)
Michael Oren. (Foto: uscpublicdiplomacy, flickr.com)

– Obama vil bekjempe Holocaust-fornektere

USAs president Barack Obama ønsker å understreke jødenes tilknytning til Israel, under sitt besøk onsdag. Det mener Israels USA-ambassadør Michael Oren (bildet).

Obama skal etter planen besøke både graven til «zionismens far», Theodor Herzl, Holocaust-museet Yad Vashem og se Dødehavsrullene. Presidenten ønsker å sende et budskap i kampen mot dem som fornekter Holocaust eller at jødene er et folk, mener Israels Washington-ambassadør Michael Oren.

– [Besøket til Dødehavsrullene] vil vise at det jødiske folket er et urfolk i regionen, med røtter som går tilbake mange tusen år, sier han til Jerusalem Post.

Krever innsats
De palestinske selvstyremyndighetene (PA) er på sin side svært skeptiske til hva som kommer ut av Obamas besøk. Men en rådgiver til PA-president Mahmoud Abbas sier at de vil fokusere på de sakene som er viktige for dem.

– Vi kommer til å fortelle ham bak lukkede dører det vi sier åpenlyst. Det er ingen hemmelighet at en vellykket fredsprosess, er i behov av en fullstendig byggestans i bosetningene. Israelerne bygger på vårt land og hevder at de ønsker å forhandle med oss om det, hevder Nabil Shaath.

Skal amerikanerne lykkes, sier sjefsforhandler Saeb Erekat til Yedioth Aharonoth, så må de legge inn en dypere innsats over mye lenger tid.

– Vi håper virkelig at president Obama og utenriksminister John Kerry kan lykkes med å gjenopplive fredsprosessen, lykkes med å få Netanyahu til å si at han aksepterer to stater etter 1967-linjen.Vi trenger ikke nye planer, vi trenger innsats, sier Erekat.

Vil USA ta jobben?
Israel ønsker på sin side å sikre seg amerikanske lovnader om å angripe mål i Syria, dersom de har beviser for at våpen overføres til Hizbollah i Libanon. Hvis ikke ønsker Jerusalem full støtte til egne operasjoner.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart