Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelere langt mindre negative til Obama

Barack Obama (f.v) lyktes delvis med sin sjarmoffensiv i Israel. Her fra det offisielle møtet med statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Avi Ohayun, GPO)
Barack Obama (f.v) lyktes delvis med sin sjarmoffensiv i Israel. Her fra det offisielle møtet med statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Avi Ohayun, GPO)
President Barack Obamas besøk i Israel var en suksess, dersom målet var å gjøre seg populær blant israelerne. Andelen som mener han er mer pro-palestinsk, har falt dramatisk. Men israelerne er fortsatt usikre på ham.

En meningsmåling fra Smith Research ble publisert i Jerusalem Post søndag. Her kommer det fram at andelen israelere som mener Barack Obamas administrasjon er mer pro-palestinsk enn pro-israelsk har falt med 20 prosentpoeng siden forrige måling.

Men det er ikke noen betydelig økning i andelen som mener Obama administrasjonen er mer pro-israelsk enn pro-palestinsk. Økningen har bare vært ett prosentpoeng.

Av de 500 deltakerne i målingen sier 27 prosent at presidenten er mest pro-israelsk og 16 prosent at han er mest pro-palestinsk. 39 prosent mener han er nøytral, mens 18 prosent er usikre. I undersøkelsen som ble gjennomført før statsbesøket, svarte 26 prosent at han var mer pro-israelsk, 36 prosent mer pro-palestinsk, 26 prosent mener han er nøytral og 12 prosent er usikre.

Ikke siden mai 2009 har flere israelere ment at Obama er på deres side. Man må også tilbake til den tid for å finne målinger hvor færre israelere trodd at Obama er mest pro-palestinsk.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart