Det hvite hus i Washington (Illustrasjon: Anna Fox, flickr.com)
Det hvite hus i Washington (Illustrasjon: Anna Fox, flickr.com)

– USA mindre imot forsoning mellom Hamas og Fatah

Ifølge Fatahs Azzam al-Ahmed skal den amerikanske administrasjonen ikke lenger være like skeptiske til en forsoning mellom Hamas og Fatah.

Azzam al-Ahmed er blant annet medlem av Fatahs sentralkomité og rådgiver for PA-president Mahmoud Abbas. Han hevder amerikanernes motstand mot en forsoning mellom Hamas og Fatah nå er «svakere» enn tidligere. Det kommer fram i en uttalelse kun noen timer etter at USAs utenriksminister John Kerry møtte Abbas i Ramallah søndag.

Ahmed opplyser også at Abbas vil møte Hamas-leder Khaled Mashaal i Qatars hovedstad Doha senere denne uken, for å drøfte dannelsen av en palestinsk samlingsregjering. Samtalene vil skje under et møte til Den arabiske ligaen, opplyser Jerusalem Post.

USA krever at Hamas stanser væpnet kamp mot Israel, godtar tidligere inngåtte avtaler og anerkjenner Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart