Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

PA: – Kerrys løfter ikke nok

USAs utenriksminister John Kerry (f.v.) og PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Det amerikanske utenriksdepartementet)
USAs utenriksminister John Kerry (f.v.) og PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Det amerikanske utenriksdepartementet)
USAs utenriksminister John Kerry (t.v.) lovet PA-president Mahmoud Abbas økt budsjettstøtte. Det er ikke nok for å få på plass nye fredsforhandlinger, mener sistnevnte.

Kilder nær PA-president Mahmoud Abbas sier at han er svært skeptisk til eventuelle gjennombrudd og nye forhandlinger mellom Israel og palestinerne. Det på tross av at USAs utenriksminister John Kerry uttrykte sin optimisme under sitt besøk i Israel og Vestbredden de siste dagene. Samtalene han har hatt med Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal ifølge Ha’aretz ikke ha ført til særlig framgang.

– Palestinerne har sagt at forhandlingene må være basert på en klar formel, som inkluderer en fastsettelse av Palestinas grenser og frigjøring av fanger. Så lenge israelerne ikke går med på dette, kan vi ikke diskutere hvordan vi kan komme fram til en løsning på konflikten, sier kilden.

PA skal heller ikke ha latt seg forlokke av de ekstra pengene som amerikanerne har lovet en slunken palestinsk statskasse.

– De økonomiske tiltakene som blir diskutert kan forbedre situasjonen kortvarig på Vestbredden og for de palestinske myndighetenes oppslutning, men kun kortvarig. Den palestinske sak er først og fremst politisk og ikke økonomisk, legger vedkommende til.

Abbas er for øyeblikket på plass i Qatars hovedstad Doha, hvor prosess med Israel står på agendaen til Den arabiske liga. I tillegg vil han møte Hamas-leder Ismail Haniyeh for å diskutere dannelsen av en enhetsregjering.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart