Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

USAs utenriksminister John Kerry (f.v.) og PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Det amerikanske utenriksdepartementet)
USAs utenriksminister John Kerry (f.v.) og PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Det amerikanske utenriksdepartementet)

PA: – Kerrys løfter ikke nok

USAs utenriksminister John Kerry (t.v.) lovet PA-president Mahmoud Abbas økt budsjettstøtte. Det er ikke nok for å få på plass nye fredsforhandlinger, mener sistnevnte.

Kilder nær PA-president Mahmoud Abbas sier at han er svært skeptisk til eventuelle gjennombrudd og nye forhandlinger mellom Israel og palestinerne. Det på tross av at USAs utenriksminister John Kerry uttrykte sin optimisme under sitt besøk i Israel og Vestbredden de siste dagene. Samtalene han har hatt med Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal ifølge Ha’aretz ikke ha ført til særlig framgang.

– Palestinerne har sagt at forhandlingene må være basert på en klar formel, som inkluderer en fastsettelse av Palestinas grenser og frigjøring av fanger. Så lenge israelerne ikke går med på dette, kan vi ikke diskutere hvordan vi kan komme fram til en løsning på konflikten, sier kilden.

PA skal heller ikke ha latt seg forlokke av de ekstra pengene som amerikanerne har lovet en slunken palestinsk statskasse.

– De økonomiske tiltakene som blir diskutert kan forbedre situasjonen kortvarig på Vestbredden og for de palestinske myndighetenes oppslutning, men kun kortvarig. Den palestinske sak er først og fremst politisk og ikke økonomisk, legger vedkommende til.

Abbas er for øyeblikket på plass i Qatars hovedstad Doha, hvor prosess med Israel står på agendaen til Den arabiske liga. I tillegg vil han møte Hamas-leder Ismail Haniyeh for å diskutere dannelsen av en enhetsregjering.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart