Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Sultestreik er over

Palestinere i Napoli, Italia, protesterte i vinter mot fengslingen mot Samer Issawi. (Illustrasjon: Cau Napoli, flickr.com)
Palestinere i Napoli, Italia, protesterte i vinter mot fengslingen mot Samer Issawi. (Illustrasjon: Cau Napoli, flickr.com)
Israel frykter at palestineren Samer Issawi vil omkomme i sultestreiken, og har gått med på å frigjøre ham om åtte måneder.

32 år gamle Samer Issawi skal ha blitt fengslet av Israel i juni, etter å ha brutt kravene for en tidligere prøveløslatelse om å holde seg unna Vestbredden. Hans arrest førte til at han til slutt valgte å sultestreike i protest. I en avtale som er framforhandlet med PA, vil Issawi sone åtte måneder før han slippes fri til sitt hjem i Øst-Jerusalem, rapporterer Yedioth Aharonoth.

De siste ukene har den palestinske fangen nektet å ta til seg fast føde, men har fått vitaminer intravenøst på det israelske Kaplan-sykehuset. Issawi ble frigjort i 2011, som en del av fangeutvekslingen med den kidnappede israelske soldaten Gilad Shalit. Rundt 1.000 palestinske fanger ble frigjort, i bytte mot at Shalit ble satt fri fra Hamas’ fangenskap.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart