Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Obama forstår at Abbas ikke ønsker fred

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: UN Photo)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: UN Photo)
En kilde på statsministerens kontor i Israel hevder at "alle vet" at PA-president Mahmoud Abbas ikke er interessert i fred. Også president Barack Obama forstår det, sier han.

– USAs president Barack Obama forstår i dag at PA-president Mahmoud Abbas egentlig ikke er interessert i å oppnå en avtale med Israel, hevder en diplomatisk kilde i regjeringen til Israel Hayom.

Statsminister Benjamin Netanyahu skal stå klar til å komme med store innrømmelser for å oppnå fred, sier vedkommende, men «alle vet» at Abbas ikke ønsker dette.

Forholdet mellom Netanyahu og Obama skal ha blitt mye bedre etter at sistnevnte var på statsbesøk i Israel i mars. Han «åpnet et nytt kapittel og i løpet av hans tur til Israel beviste han at han er en venn,» legger kilden til.

– Netanyahu ønsker å oppnå en sann fredsavtale, men alle vet at det ikke finnes noen [freds]partner for øyeblikket […] Abbas så at etter [den israelske] tilbaketrekningen [fra Gaza-stripen i 2005], på tross av styrkeforholdet han hadde med 35.000 krigere mot 4.000 til Hamas, så ble han jaget. På bakgrunn av det som skjer i de arabiske landene i Midtøsten, ønsker han ikke at det samme skal skje i Judea og Samaria, forklarer kilden.

Med andre ord mener den israelske kilden at trusselen fra islamistene i Hamas er så overhengende stor at Abbas av den grunn ikke vil gå med på en avtale som etterlate ham alene med islamistene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart