Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Vi skammer oss ikke over soldatkidnapping

Gilad Shalit ble tatt imot av statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz etter hjemkomst til Israel. (Foto: IDF)
Gilad Shalit ble tatt imot av statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz etter hjemkomst til Israel. (Foto: IDF)
- Kidnapping av israelske soldater er i hjertet til den palestinske kulturen, sier Abu Ubaida, talsmann for Hamas-styrkene.

PA-president Mahmoud Abbas krever at Israel løslater sikkerhetsfanger, og hevder det finnes en avtale om å løslate alle fanger som ble arrestert før 1993. «Det er ikke snakk om mer enn 100 fanger,» sa Abbas i Amman denne uken.

Israel avviser å løslate de dømte terroristene uten å få noe igjen.

– Ønsker dere at vi skal kidnappe flere Shaliter [israelske soldat kidnappet av Hamas i 2006]? spurte Abbas under sin tale under World Economic Forum. Men han la til: «Dette er ikke en del av vår kultur,» ifølge Ha’aretz.

 

I «hjertet» av kulturen
Uttalelsen til PA-presidenten ble raskt korrigert fra Gaza-stripen. Times of Israel rapporterer at en talsmann for deres militærbrigade, Abu Ubaida, kritiserer PA-presidenten for å undergrave noe som er en «kilde til stolthet» i palestinsk kultur.

– Operasjonene for å kidnappe fiendens soldater og bytte dem mot våre heroiske fanger, er i hjertet av vårt folks kultur. Det er en kilde til stolthet for dem og deres motstandskamp, skrev Ubaida på sin Facebook-side.

Den arabiske avisen Al-Quds Al-Arabi har også valgt å kritisere denne delen av talen til Abbas på lederplass.

– President Abbas glemmer at denne kidnappingen [av Gilad Shalit] sørget for at flere enn 1.000 palestinske fanger ble frigjort, hvor mange av dem tilhører Fatah, skriver avisen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart