Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Abbas avviste fangefrigjøring mot forhandlinger

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: WEF, flickr.com)
Selvstyremyndighetene har stengt flere medier som er kritiske til president Mahmoud Abbas. (Foto: WEF, flickr.com)
Israel tilbød Mahmoud Abbas å sette fri 50 palestinske fanger for å få palestinerne til forhandlingsbordet. PA-presidenten avviste forslaget.

Statsminister Benjamin Netanyahu overleverte i fjor et forslag til Mahmoud Abbas om å frigjøre 50 palestinske fanger som ble fengslet før Oslo-avtalene. Til gjengjeld skulle palestinerne sett seg ned i forhandlinger med Israel.

Abbas valgte å avvise det israelske forslaget. En kilde i de palestinske myndighetene avslører at presidenten kun ville akseptere de 50 fangene i bytte mot ett eneste møte med Netanyahu, der Abbas selv skulle legge fram de palestinske forhåndskravene.

PA-kilden til Times of Israel sier fangefrigjøring kan vise seg å være nok til å få palestinerne tilbake til forhandlingsbordet, så lenge tilbudet er bra nok til å kunne la palestinerne droppe kravet om full byggestans i bosetningene uten å miste ansikt. Han sa at palestinerne kanskje ville gå med på fredsforhandlinger dersom Jerusalem satte fri alle de 107 fangene som har vært fengslet siden før Oslo-avtalene ble undertegnet. Dette er fanger som sitter dømt for alvorlige sikkerhetsbrudd, som drap og medvirkning til dødelige terrorangrep.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart