Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: WEF, flickr.com)
Selvstyremyndighetene har stengt flere medier som er kritiske til president Mahmoud Abbas. (Foto: WEF, flickr.com)

Abbas avviste fangefrigjøring mot forhandlinger

Israel tilbød Mahmoud Abbas å sette fri 50 palestinske fanger for å få palestinerne til forhandlingsbordet. PA-presidenten avviste forslaget.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Statsminister Benjamin Netanyahu overleverte i fjor et forslag til Mahmoud Abbas om å frigjøre 50 palestinske fanger som ble fengslet før Oslo-avtalene. Til gjengjeld skulle palestinerne sett seg ned i forhandlinger med Israel.

Abbas valgte å avvise det israelske forslaget. En kilde i de palestinske myndighetene avslører at presidenten kun ville akseptere de 50 fangene i bytte mot ett eneste møte med Netanyahu, der Abbas selv skulle legge fram de palestinske forhåndskravene.

PA-kilden til Times of Israel sier fangefrigjøring kan vise seg å være nok til å få palestinerne tilbake til forhandlingsbordet, så lenge tilbudet er bra nok til å kunne la palestinerne droppe kravet om full byggestans i bosetningene uten å miste ansikt. Han sa at palestinerne kanskje ville gå med på fredsforhandlinger dersom Jerusalem satte fri alle de 107 fangene som har vært fengslet siden før Oslo-avtalene ble undertegnet. Dette er fanger som sitter dømt for alvorlige sikkerhetsbrudd, som drap og medvirkning til dødelige terrorangrep.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart