Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Kerry til Midtøsten igjen

USAs utenriksminister John Kerry (Foto: USAs ambassade i New Dehli)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: USAs ambassade i New Dehli)
USAs utenriksminister John Kerry vender tilbake til Midtøsten denne uken, i et nytt forsøk på å gjenopplive fredsprosessen mellom Israel og PA.

Når han besøker Midtøsten igjen denne uken, vil USAs utenriksminister John Kerry be Israel og palestinerne forsøke å få konkrete signaler fra begge parter om at nye fredsforhandlinger er på vei. Kerry har vært mange ganger innom Israel og de palestinske områdene de siste månedene, i håp om at en hyppig besøksfrekvens vil presse prosessen framover, skriver Jerusalem Post.

– Han vil legge fram de mulighetene som ligger der, samt de truslene som eksisterer dersom de lar denne muligheten gå dem forbi, mener Jessica Rosenblum, kommunikasjonssjef i J Street.

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau, flickr.com)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau, flickr.com)

Ulike PA-kilder gav mandag to forskjellige versjoner, vedrørende president Mahmoud Abbas’ forhåndskrav til forhandlinger med Israel. Et tegn på at det kan være en politisk dragkamp på gang, internt i de palestinske myndighetene på Vestbredden.

Den ene kilden hevder at Abbas har bestemt seg for å møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu til forhandlinger og gi etter for PAs tidligere krav, som inkluderte full byggestans i bosetningene. Selv har PA ikke offisielt kommentert påstanden. Men til Ha’aretz hevder en annen anonym kilde at Abbas slettes ikke har tenkt å gi etter, ikke minst fordi det ville vært umulig å selge til PLOs sentralkomité.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Wikipedia)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Wikipedia)

Netanyahu skal på sin side være klar for å tilby et visst antall palestinske fanger, i bytte mot at PA dropper forhåndskravet om full byggestans i bosetningene. Ideen skal ha kommet fra Kerry selv, som arbeider på spreng for å finne en kompromissløsning som gjør at verken Netanyahu eller Abbas taper ansikt, forteller israelske kilder til Times of Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart