Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Nye byggeplaner i Øst-Jerusalem godkjent

Boligområde i Øst-Jerusalem (Illustrasjon: delayed gratification, flickr.com)
Boligområde i Øst-Jerusalem (Illustrasjon: delayed gratification, flickr.com)
Planene om bygging av 69 nye boliger i Øst-Jerusalem har blitt godkjent, samme dag som John Kerry kommer på besøk. Men det betyr ikke at søkerne kan sette igang med å bygge umiddelbart.

De 69 boligene skal etter planene bygges i Øst-Jerusalem, som palestinerne krever at skal bli hovedstaden i en framtidig palestinsk stat. Men godkjenning av byggeplaner er likevel et veldig tidlig steg i prosessen. Ingen godkjenning for å sette igang byggeprosessen har foreløpig blitt gitt.

USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Wikipedia)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Wikipedia)

Statsminister Benjamin Netanyahu og hans regjering har godkjent en rekke byggeplaner i Øst-Jerusalem og i bosetningene på Vestbredden, etter at USAs utenriksminister John Kerry startet arbeidet med å få på plass direkte forhandlinger. Men i det skjulte har myndighetene stanset alle godkjenninger om å starte byggingen, utenom i de bosetningsblokkene som også PA anerkjenner at vil bli en del av Israel etter forhandlingene. Det har gjort at Netanyahu har hisset på seg en rekke bosetningsledere, som hevder at det legger unødvendige hindringer for deres livsførsel.

Det er nå fem år siden Netanyahu og PA-president Mahmoud Abbas møttes til direkte forhandlinger. Israel sier det er fordi palestinerne krever full byggestans i bosetningene og frigjøring av palestinske fanger, før de i det hele tatt vil møte til forhandlingsbordet. PA hevder på sin side at det er Israels bosetningspolitikk som er problemet. Deres sjefsforhandler, Saeb Erekat, fordømmer kommunestyret i Jerusalems siste byggeplanbeslutning.

– Slik oppførsel viser at den israelske regjeringen er fast bestemt på å undergrave utenriksminister Kerrys forsøk, på ethvert nivå, sier han til Times of Israel.

Torsdag kommer Kerry på besøk til Jerusalem og Ramallah, for å gjøre et nytt forsøk på å skape framgang i fredsprosessen. Amerikanerne mener partene i konflikten har «dårlig tid», dersom de ønsker å finne fram til en fredelig tostatsløsning.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart