Boligområde i Øst-Jerusalem (Illustrasjon: delayed gratification, flickr.com)
Boligområde i Øst-Jerusalem (Illustrasjon: delayed gratification, flickr.com)

Nye byggeplaner i Øst-Jerusalem godkjent

Planene om bygging av 69 nye boliger i Øst-Jerusalem har blitt godkjent, samme dag som John Kerry kommer på besøk. Men det betyr ikke at søkerne kan sette igang med å bygge umiddelbart.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

De 69 boligene skal etter planene bygges i Øst-Jerusalem, som palestinerne krever at skal bli hovedstaden i en framtidig palestinsk stat. Men godkjenning av byggeplaner er likevel et veldig tidlig steg i prosessen. Ingen godkjenning for å sette igang byggeprosessen har foreløpig blitt gitt.

USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Wikipedia)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Wikipedia)

Statsminister Benjamin Netanyahu og hans regjering har godkjent en rekke byggeplaner i Øst-Jerusalem og i bosetningene på Vestbredden, etter at USAs utenriksminister John Kerry startet arbeidet med å få på plass direkte forhandlinger. Men i det skjulte har myndighetene stanset alle godkjenninger om å starte byggingen, utenom i de bosetningsblokkene som også PA anerkjenner at vil bli en del av Israel etter forhandlingene. Det har gjort at Netanyahu har hisset på seg en rekke bosetningsledere, som hevder at det legger unødvendige hindringer for deres livsførsel.

Det er nå fem år siden Netanyahu og PA-president Mahmoud Abbas møttes til direkte forhandlinger. Israel sier det er fordi palestinerne krever full byggestans i bosetningene og frigjøring av palestinske fanger, før de i det hele tatt vil møte til forhandlingsbordet. PA hevder på sin side at det er Israels bosetningspolitikk som er problemet. Deres sjefsforhandler, Saeb Erekat, fordømmer kommunestyret i Jerusalems siste byggeplanbeslutning.

– Slik oppførsel viser at den israelske regjeringen er fast bestemt på å undergrave utenriksminister Kerrys forsøk, på ethvert nivå, sier han til Times of Israel.

Torsdag kommer Kerry på besøk til Jerusalem og Ramallah, for å gjøre et nytt forsøk på å skape framgang i fredsprosessen. Amerikanerne mener partene i konflikten har «dårlig tid», dersom de ønsker å finne fram til en fredelig tostatsløsning.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart