Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Jøder er barbariske aper og elendige svin

Foto: Skjermdump fra palwatch, YouTube.com
Foto: Skjermdump fra palwatch, YouTube.com
At PA TV nylig lot to småjenter lese opp et sterkt antisemittisk dikt for åpent kamera, overrasker nok dessverre få av våre lesere.

KOMMENTAR: Jeg skriver «dessverre», fordi det burde – i aller verste fall – være et éngangstilfelle. Men som MIFF har dokumentert en rekke ganger, så er den anti-israelske og antisemittiske propagandaen på de palestinske myndighetenes offisielle fjernsynskanal av det ekstreme og dagligdagse slaget.

Et dikt som ble lest opp på PA TV forrige uke er ytterliggående, selv når vi legger kanalens normer til grunn. Stappfullt av antisemittisk oppgulp, som et gufs fra middelalderen. Da er det jo «passende» at to sju- eller åtteårige palestinske jenter får lov til å lese det opp, slik Palestinian Media Watch rapporterer. Noe annet var kanskje ikke å forvente fra PA TV. En kanal som forkynner et budskap om at jøder er underlegne.

Å, du (Israel) som myrdet Allahs fromme profeter.
Å, du som er oppdratt til å spille blod.
Du er blitt fordømt til ydmykelse og motgang.
Å, [dere} sønner av Zion (jødene).
Å, [dere] ondeste blant skapninger.
Å, [dere] barbariske aper, elendige svin.

[…]
Jerusalem kvalmes på innsiden av deres (jødenes) urenhet.
For Jerusalem, dere urene, er from og plettfrie.
Og Jerusalem, dere som er elendige, er ren og rettferdig.

PA, president Mahmoud Abbas og den fjernsynskanalen han har direkte kontroll over, skal selvsagt ha rett på sin frihet til å mene og si det de vil. Selvsagt skal de ha rett til å være uenige med Israel i politiske spørsmål og ha rett til å forme sin egen historiske narrativ. Selvsagt skal PA ha rett til å utdanne barna på skolen i det de mener er sant og rett, akkurat som israelske elever får et ganske annet perspektiv på skolen enn sine palestinske «medelever».

Men å utnytte en konfliktsituasjon – utnytte et konfliktmettet og Israel-skeptisk palestinsk folk, utnytte uskyldige skolebarn, utnytte fattige mennesker, for å dyrke fram holdninger om fienden som urene aper og svin – er fullstendig uakseptabelt. Særlig med tanke på at PA har skrevet under på Oslo-avtalen, som sier at begge parter skal utdanne befolkningen til fred.

Hva hadde vi ikke gjort hvis våre små barn plutselig dukket opp på NRK og las opp et dikt, som definerte en hel minoritetsgruppe som elendige barbarer? Hva hadde vi ikke gjort dersom Jens Stoltenberg, i beste fall, ikke gjorde noen ting for å stanse nesten daglig falsk og rasistisk hets mot en folkegruppe på statskanalen? Og hva hadde vi ikke gjort hvis verdenssamfunnet ikke hadde løftet en finger, men fortsatte å behandle oss som før? Vi hadde krevd at ledere ble sparket og at NRK skjerpet seg.

Så for alle de palestinske foreldrene og alle de palestinske barna som føler seg tvunget til å være med på «rasehat-leken» til PA, må vi begynne å si ifra. Vi må skrive brev til norsk UD. Vi må skrive leserinnlegg i aviser. Vi må organisere oss. Vi må markere oss. Vi må kreve strengere krav og oppfølging fra Norges myndigheter på dette punktet. For den grad av rasisme og konspirasjonsteorier som PA forfekter blant sine egne, ville moralsk undergravet ethvert samfunn. Inkludert det de selv kontrollerer.

Se framføringen av diktet her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NyRLyXCj3Lg[/youtube]


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart