Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel begrenser samarbeid med EU

Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon (f.h.) og USAs forsvarsminister Chuck Hagel inspirerer IDF-soldater. (Foto: Erin A. Kirk-Cuomo, USAs forsvarsdepartement)
Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon (f.h.) og USAs forsvarsminister Chuck Hagel inspirerer IDF-soldater. (Foto: Erin A. Kirk-Cuomo, USAs forsvarsdepartement)
EU har bestemt seg for å forby alle kontrakter med institusjoner som opererer i bosetningene, har frustrert forsvarsminister Moshe Ya'alon (t.h. i bildet). Han ber nå forsvaret om å ha så lite kontakt med EU-representanter som mulig.

Forrige uke bestemte EU seg for å forby alle bånd, avtaler og kontrakter med Israel som har med bosetningene på Vestbredden å gjøre. Ifølge EU okkuperer Israel Vestbredden ulovlig. Derfor er også bosetningene ulovlige, mener de, og håper beslutningen kan være med å presse fram nye fredsforhandlinger med PA.

Forsvarsminister Moshe Ya’alon har ifølge Yedioth Aharonoth gitt IDF instrukser om å stanse tilnærmet alt samarbeid med EU på Vestbredden og Gaza-stripen. For eksempel vil ikke lenger EU-representanter som arbeider med infrastrukturprosjekter i de palestinske områdene, kunne få assistanse fra det israelske forsvaret. Trolig vil også EUs medarbeidere få problemer med å komme seg inn på Gaza-stripen framover.

Ya’alon skriver i en pressemelding at en boikott av bosetningene «gjør EU til en partisk mekler i forhandlingene og må derfor akseptere resultatene av det». Forsvarsministeren har øverste myndighet i bosetningene på Vestbredden, siden israelsk lov ikke er gjeldende her.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart