Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Det vanskeligste arbeidet ligger framfor oss

USAs president Barack Obama håper fredsforhandlingene mellom Israel og PA vil føre til to stater. (Foto: Glenn Fawcett, USAs forsvarsdepartement)
USAs president Barack Obama håper fredsforhandlingene mellom Israel og PA vil føre til to stater. (Foto: Glenn Fawcett, USAs forsvarsdepartement)
USAs president Barack Obama lovpriser Israel og PA for å ha kommet fram til en avtale om nye forhandlinger.

– Det vanskeligste arbeidet med forhandlingene ligger framfor oss. Jeg er full av håp på at både israelerne og palestinerne vil gå inn i disse samtalene i god tro og med fokus på å holde ut, sa USAs president Barack Obama i en pressemelding mandag.

Beslutningen fra den israelske regjeringen dagen i forvegen om å frigjøre 104 palestinske og israelsk-arabiske fanger dømt for vold i tiden før 1993, som var en del av forhåndskravet til palestinerne, har banet vei for nye samtaler mellom partene fra og med tirsdag. Israels diplomatiminister Tzipi Livni og statsminister Benjamin Netanyahus utsending Yitzhak Molcho, skal møte en palestinsk delegasjon i Washington.

– Dette er et lovende steg framover, selv om tøffe valg og et hardt arbeid fortsatt venter. USA står klare med sin støtte til begge parter gjennom hele forhandlingene, med det mål for øyet å skape to stater, som lever side om side i fred og sikkerhet, fortsatte Obama i sin pressemelding.

Mandag offentliggjorde også den amerikanske utenriksministeren John Kerry, at Martin Indyk vil bli USAs nye Midtøsten-utsending. Han har tidligere vært landets ambassadør i Tel Aviv i to ulike perioder og leder i dag en tankesmie i Washington om utenrikspolitikk, opplyser Jerusalem Post.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart