Veteranpolitiker i PA, Hanan Ashwari (Foto: Wikimedia Commons)
Veteranpolitiker i PA, Hanan Ashwari (Foto: Wikimedia Commons)

PA truer med å klage Israels byggeplaner inn for FN

Hanan Ashwari sier palestinske myndigheter kan komme til å klage Israels byggeplaner i bosetningene inn for FN.

Israels regjering har de siste ukene offentliggjort nye byggeplaner av godt og vel tusen boliger øst for «den grønne linje», de aller fleste av dem er planlagt å bygges i bosetningsblokkene. USAs utenriksminister John Kerry har forsikret verden at PA-president Mahmoud Abbas hele tiden har vært klar over at disse godkjennelsene ville komme, fordi statsminister Benjamin Netanyahu har vært åpen om dette med dem begge.

PAs forhandlingsleder Saeb Erekat begynte likevel i går å legge grunnlaget for at palestinerne kan forlate forhandlingene, men likevel beholde ansikt. Han hevdet at Kerry hadde gitt PA garantier om at det ikke ville bli godkjenninger av boliger i bosetninger på Vestbredden under forhandlingene.

Onsdag kveld fortsatte de palestinske myndighetene i samme spor. Hanan Ashrawi truer med å bruke FN igjen mot Israel. Det er en form for «diplomatisk krigføring» de har lovet å legge død, så lenge forhandlingene pågår.

– Vi sier veldig klart at dersom ikke Israel stanser, da blir vi nødt til å gjøre noe, forklarer hun.

Ashrawi understreker at hun kommuniserer PAs offisielle synspunkt. Spørsmålet er, skriver Karin Laub i Times of Israel, om Abbas våger å gjennomføre slike tiltak, av frykt for å bli offer for Washingtons vrede.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart