Diplomati- og justisminister Tzipi Livni skal trolig delta i nye forhandlingsmøter tirsdag 3. september. (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)
Diplomati- og justisminister Tzipi Livni skal trolig delta i nye forhandlingsmøter tirsdag 3. september. (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)

Sjette forhandlingsrunde i dag

PAs og Israels forhandlingsteam møter hverandre for sjette gang i dag, på tross av at palestinerne har truet med å trekke seg.

PA avlyste sist forhandlingsrunde i Jerusalem, etter at Israel annonserte at de hadde godkjent videre planlegging av tre tusen boliger i bosetningsblokkene. Representanter truet også med å klage vedtaket inn for FN og trekke seg fra forhandlingene.

Men USAs utenriksminister John Kerry forklarte at PA-president Mahmoud Abbas hele tiden var klar over at byggeplanleggingen ville bli godkjent, selv før en avtale om videre forhandlinger var på plass.

PAs sjefsforhandler Saeb Erekat (Foto: Wikimedia Commons)
PAs sjefsforhandler Saeb Erekat (Foto: Wikimedia Commons)

På tross av PAs trusler er det ventet at forhandlingene fortsetter i dag, ledet av henholdsvis Israels diplomatiminister Tzipi Livni og PAs sjefsforhandler Saeb Erekat, rapporterer Jerusalem Post. Søndag sa det amerikanske utenriksdepartementets talsmann Jen Psaki, at partene har gått inn i samtalene med det største alvor.

– Forhandlingene har vært seriøse. USAs spesialutsending Martin Indyk og hans team har blitt informert om alt som foregår i forhandlingene og også deltatt i en av forhandlingsseksjonene. Som vi har sagt før, ønsker vi ikke å gå ut i detaljer om disse møtene.

Den siste runden i fredsprosessen har vært omgitt av den største taushet fra alle involverte parter. Den israelske journalisten Raphael Ahren mener det skyldes at partene kan være langt ærligere med hverandre, uten å frykte protester underveis.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart