Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Sjette forhandlingsrunde i dag

Diplomati- og justisminister Tzipi Livni skal trolig delta i nye forhandlingsmøter tirsdag 3. september. (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)
Diplomati- og justisminister Tzipi Livni skal trolig delta i nye forhandlingsmøter tirsdag 3. september. (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)
PAs og Israels forhandlingsteam møter hverandre for sjette gang i dag, på tross av at palestinerne har truet med å trekke seg.

PA avlyste sist forhandlingsrunde i Jerusalem, etter at Israel annonserte at de hadde godkjent videre planlegging av tre tusen boliger i bosetningsblokkene. Representanter truet også med å klage vedtaket inn for FN og trekke seg fra forhandlingene.

Men USAs utenriksminister John Kerry forklarte at PA-president Mahmoud Abbas hele tiden var klar over at byggeplanleggingen ville bli godkjent, selv før en avtale om videre forhandlinger var på plass.

PAs sjefsforhandler Saeb Erekat (Foto: Wikimedia Commons)
PAs sjefsforhandler Saeb Erekat (Foto: Wikimedia Commons)

På tross av PAs trusler er det ventet at forhandlingene fortsetter i dag, ledet av henholdsvis Israels diplomatiminister Tzipi Livni og PAs sjefsforhandler Saeb Erekat, rapporterer Jerusalem Post. Søndag sa det amerikanske utenriksdepartementets talsmann Jen Psaki, at partene har gått inn i samtalene med det største alvor.

– Forhandlingene har vært seriøse. USAs spesialutsending Martin Indyk og hans team har blitt informert om alt som foregår i forhandlingene og også deltatt i en av forhandlingsseksjonene. Som vi har sagt før, ønsker vi ikke å gå ut i detaljer om disse møtene.

Den siste runden i fredsprosessen har vært omgitt av den største taushet fra alle involverte parter. Den israelske journalisten Raphael Ahren mener det skyldes at partene kan være langt ærligere med hverandre, uten å frykte protester underveis.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart